Atlétika

2024.07.10. 16:31

Szombathelyiek nélküli dobogó

A Szombathelyi Dobó SE kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvetője, Halász Bence ezúttal lemaradt a dobogóról a XIV. Gyulai István Memorialon.

Sütő Dániel

Halász Bence

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A hagyományoknak megfelelően Székesfehérváron megrendezett WA Continental Tour Gold sorozatába tartozó Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj a régió legszínvonalasabb egynapos versenye volt a párizsi olimpia előtt. A férfi kalapácsvetők versengését a tavaly világbajnok, kanadai Ethan Katzberg (81,87) magabiztosan nyerte a második helyen végző ukrán Mihajlo Kohan (80,50) és a harmadikként záró lengyel Wojciech Nowicki (79,36) előtt. A Szombathelyi Dobó SE kiválósága, Halász Bence (78,81) bár fokozatosan, dobásról dobásra javított, de a dobogóra ezúttal nem volt esélye. A további magyar olimpiai résztvevők közül Rába Dániel döntőbe került és 73,20 méteres eredménnyel hetedikként zárt, míg Varga Donát 69,33 méterrel 11. lett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában