Helyi sport

2024.08.24. 17:41

Két vasi atlétánk az U20-as vb-n

A Szombathelyi Dobó SE fiatal tehetsége, Viszkeleti Villő és a Haladás VSE ifjú titánja, Szabados Ármin is ott lesz a perui U20-as atlétikai világbajnokságon.

Sütő Dániel

Az esztendő legrangosabb utánpótlás-világversenyét, az U20-as világbajnokságot augusztus 27-31. között a perui Limában rendezik – a nevezések lezárulta után immáron hivatalos, nem kevesebb, mint húsz tehetségünk vehet rajta részt. Mindez azért is nagy szó, mert a szövetség kvázi emelte a tétet, a vb-szinthez a legtöbb versenyszámban saját szintet rendelt hozzá.

U20-as
Viszkeleti Villő sokat készült az U20-as vb-re
Fotó: Unger Tamás

A hazai atléták között szerepel két vasi is. Viszkeleti Villő a nők között képviseli a szombathelyi színeket a Dobó SE versenyzőjeként.
– A vb utolsó ügyességi száma lesz a női kalapácsvetés döntője – fogalmazott Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője, aki ott lesz Villő mellett a vb-n. – A kínai és a ciprusi ellenfél kiemelkedik a mezőnyből, viszont a 3-6. helyig nagyon sűrű a mezőny, bárhova odaérhet, az éremszerzés várakozáson felüli eredménynek számítana. Fiatal versenyzőkről beszélünk, akiknek nem lesz túl sok idejük az akklimatizálódásra, úgyhogy magam is kíváncsian várom, miként birkózik meg a körülményekkel Villő, akinek szerencsére azért már ebben is van tapasztalata. Rengetegetedzett, végigdolgozta a nyarat, nagyon jól teljesített évközben. Sokat javult, nemcsak az egyéni csúcsa, hanem az átlaga is a tavalyi évhez képest, úgyhogy bizakodóak vagyunk, ő is, meg mi is, reméljük, minél jobb eredményt ér el. Azt tudjuk, hogy száraz idő lesz 15-19 fokkal, úgyhogy az időjárás ideális lesz.      
Viszkeleti Villő pénteken lép először dobókörbe a selejtezőben, ahol remélhetőleg bedobja magát a vasárnapi döntőbe. 
A férfiak között érmes esélyekkel vágott neki a hosszú útnak a Haladás VSE kalapácsvetője, Szabados Ármin, aki a tavalyi U20-as Eb-n ötödik lett. 

U20-as
A HVSE kalapácsvetője, Szabados Ármin érmes reményekkel utazik az U20-as világbajnokságra
Fotó: HVSE


– Nincsenek komoly elvárásaim Árminnal szemben – nyilatkozta Lezsák Balázs, a HVSE edzője. – Alapvető célunk, hogy önmagához és az utolsó hét edzéseredményéhez képest jól dobjon. Vasárnap utazunk, és Árminnak már kedden selejteznie kell. Nem tudom, hogy a hét órányi időeltolódás, mennyire hátrányosan érintheti, de a csütörtöki döntőre már biztosan rendben lesz. Jelenleg második a világranglistán, az is elképzelhető, hogy talán harcban lesz az aranyért. Viszont, ha nem állhat dobogóra, azt kudarcként éljük meg mindketten. SD   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában