Kézilabda

2024.08.30. 12:28

SZKKA: fölényes győzelem az utolsó edzőmeccsen

A 2024/2025-ös női NB I.-es kézilabda-bajnokságra készülő SZKKA 13 góllal verte a ZRK Bjelovart utolsó felkészülési mérkőzésén idegenben.

Sütő Dániel

ZRK Bjelovar–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 24-37 (11-17). Belovár, nemzetközi női felkészülési kézilabda-mérkőzés.

SZKKA: Almeida, Csatlós, Marinovic (kapusok) –Kulcsár 2, Varga N. 1, Kazai 6, Pődör B. 5, Pődör R. 6, Malovic 5, Dzatevska 3, Bujnochová 2, Akiyama 4, Szmolek 3, Balogh P., Szeberényi, Török. Edző: Bo Rudgaard Olsen. 


Az utolsó nyári felkészülési mérkőzésen az SZKKA csapata magabiztos győzelmet aratott az EHF Európa Kupában is érdekelt horvát ZRK Bjelovar ellen idegenben. A szombathelyiek védekezése kiválóan működött, hatékonyan zárták le a lányok támadási lehetőségeiket, így az ellenfélnek nehézségei akadtak a gólszerzéssel. Ezt kihasználva számos gyors indítással sikerült eredményes támadásokat vezetniük a vasiaknak.

SZKKA
Nyert utolsó edzőmeccsén az SZKKA
Forrás: SZKKA


A második félidőben ugyan volt egy rövid periódus, amikor a lányok koncentrációja egy kicsit lankadt, és ezalatt a horvát házigazdának sikerült néhány könnyű gólt szereznie. Azonban gyorsan rendezte sorait az SZKKA alakulata és újra átvette az irányítást. A mérkőzés végére megérdemelt, magabiztos 13 gólos győzelmet aratott Bo Rudgaard Olsen együttese, ami tovább erősítette a csapat önbizalmát. A folytatásban még egy hét kemény munka következik, jövő szombaton pedig a Békéscsaba elleni hazai bajnokival rajtol el az SZKKA NB I.-es szezonja.
Olsenék felkészülési meccseinek hosszú sora július végén a Hypo elleni edzőmeccsel kezdődött (30-30). A nyolc találkozóból négyet – a Házená Kynzvart, az Esztergom, idegenben a Hypo és a Bjelovar ellen – megnyerte a vasi gárda, amely a dél-koreai bajnok Sugar Gliders ellen döntetlent játszott, míg a Mosonmagyaróvártól és a Thüringertől kikapott. SD

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában