Kosárlabda

2024.09.14. 21:58

Az Egis Körmend nyerte a Göcsej-kupát

Az NB I.-es Egis Körmend kosárcsapata kilenc ponttal verte a döntőben a PVSK-t, így a Rába-parti piros-feketék diadalmaskodtak.

Sütő Dániel

A péntek esti, végletekig kiélezett Egis Körmend elleni elődöntőt elvesztette a Zalakerámia ZTE KK, így szombaton a másik elődöntő vesztesével, a szlovén Therme Olimia csapatával mérkőzhetett meg a bronzéremért a döntőt megelőzően.

Egis Körmend
Az Egis Körmend elleni veresége utána bronzért játszhatott a ZTE
Fotó: Pezzetta Umberto/ZH

 

Zalakerámia ZTE KK–Thermes Olimia 90-76 (18-22, 29-17, 19-14, 7-18, 17-3).  

A szombati találkozón meglepetésre az előző a PVSK-tól simán kikapó szlovénok kezdtek sokkal határozottabban, de aztán feljavult a védekezés és a dobószázalék is hazai oldalon, a félidei 47-39-es állás pedig azt sugallta, hogy innen már nem lehet gond a ZTE szempontjából. De lett, hiszen a szlovénok ledolgozták hátrányukat és hosszabbításra kényszerítették a zalaiakat. A túlórába bedarálta ellenfelét a ZTE és megszerezte a bronzérmet.

Egis Körmend
Az Egis Körmend ikonja, Ferencz Csaba 8 pontot tett a közösbe a döntőben  
Fotó: Pezzetta Umberto/ ZH

PVSK-Veolia–Egis Körmend 95-104 (15-33, 26-18, 33-40, 21-13). Zalaegerszeg, kosárlabda Göcsej-kupa, döntő.

PVSK: Micsovics 6/3, Archibald 26/6, Molnár 7, Mokánszki 7/3, Payton 28/3. Csere: Frank, Merkl 7, Antóni 9, Plézer, Molnár 7, Radó 2, Harka, Németh 3/3. Edző: Szrecsko Szekulovics. 

Körmend: Williams 23/9, Kountz 26/3, Ferencz 8/6, Kiss 6/3, Vuckovic 21. Csere: Gáspár 4, Pipira 11/9, Doktor 5. Edző: Forray Gábor.

Az első negyedben tetemes előnyre tett szert a Körmend, amelynek teljesítménye a második etapban visszaesett kissé, mivel a PVSK szigorított védekezésén és zárkózni tudott. Térfélcserét követően dobópárbajba torkollott a találkozó. A pécsieknél ebben Archibald és Payton járt az élen, a körmendieknél pedig Kountz és Vuckovic vitte a prímet. Az elképesztő pontesőből azonban a vasiak jöttek ki jobban, ugyanis hiába dobott a PVSK 33 pontot a játékrészben, „cserébe” 40-et kapott a Körmendtől, így az utolsó negyedre már tetemesebb hátrányt kellett volna ledolgoznia a baranyai együttesnek. Végül kilenc ponttal Forray Gábor alakulata nyerte meg az 55. alkalommal megrendezett nemzetközi kosárlabda Göcsej-kupát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában