Labdarúgás

2024.09.14. 20:53

Magyar Kupa: kiesett a Sárvár

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában a vármegyei I. osztályban szereplő Sárvár kikapott az NB III.-as Soprontól – így nem jutott be a legjobb 32 közé.

Tóth Gábor

A Sárvár az előző körben is NB III.-as csapatot búcsúztatott, így kellő önbizalommal léphetett pályára – de természetesen a Sopron volt az összecsapás esélyese.

Sárvár FC (I.)–FC Sopron (NB III.) 0-2 (0-0). Sárvár, 300 néző, labdarúgó Magyar Kupa, vezette: Dévényi.
Sárvár: László – Könczöl (Csákvári, 76.), Vajda (Varga Á., 73.), Tóth M., Csonka, Kovács B. (Viganó, 93.) – Potyi, Szemes, Fider – Piros (Takács P., 46.), Horváth J. (Ódor, 73.). Edző: Nagy Dániel.
Gól: Szabó T. (62.), Somogyi-Bakos (92.).
Kiállítva: Baumgartner (24., Sopron).

Stabil védekezést, szervezett futballt mutatott be a házigazda – amit nem tudott megbontani a Sopron. Sőt, roppant veszélyes kontrákat is vezetett a Sárvár, ám elpuskázta a komoly ziccereket – kétszer a kapufa segítette ki a vendéget. A Sopron egy elcsípett hazai passzt büntetett góllal, majd a végén egy fura találattal zárta a le a meccset: a hazai kapus megfogott egy távoli lövést, ám az ellenfél játékosa becsúszva, a kapus kezeivel együtt sodorta hálóba a labdát – amit László nehezen viselt, labdával megdobta a bírót, aki kiállította...

Nagy Dániel: – Taktikailag teljes mértékben megvalósította a csapat azt, amit eltervezetünk. Szervezetten futballoztunk, jól védekeztünk, veszélyes támadásokat vezettünk – de nem volt szerencsénk, kikaptunk. A mutatott játék tetszett, az eredmény elszomorít – hiszen a saját kezünkben volt a sorsunk,  65 percet emberelőnyben futballoztunk, kihagytunk legalább négy komoly ziccert, rúgtunk két kapufát. Ha az idei kupaszereplésünket kellene értékelnem akkor azt mondanám, hogy nem vagyok elégedetlen, de igazán elégedett sem... 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában