Vízilabda

2 órája

AVUS: vereség a fővárosban

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 2. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) három góllal kikapott az ASI-tól.

Pum András

Angyalföldi Sportiskola DSI–AVUS 16-13 (5-4, 4-1, 6-5, 1-3). Budapest, Kőér utcai uszoda, 100 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Bíró, Donauer. 

© Unger Tamás
Az AVUS játékosa, Németh Bódog Péter négy gólt dobott Fotó: Unger Tamás


AVUS: Horváth B. – Spitzer Valter 1, Szili, Sági 2, Makrai 1, Németh B. 4,  Kertész 4.  Csere: Spitzer Vendel, Horváth L, Nagy L., Farkas, Horváth R., Sántha 1. Megbízott edző: Stojadinov Nikola.
A beteg Péter Imre helyett Stojadinov Nikola irányította a fővárosi bajnokin az aligátorokat. Jól kezdték a meccset a vasiak, Németh Bódog, Makrai Kornél és Spitzer Valter találatával szűk öt perc alatt 3-0-ra elhúztak. Ám a hazaiak 4-3-ra fordítottak, az első negyed végén 5-4-re vezetett az ASI. A második negyedben 6-5-re mentek a fővárosiak, majd a negyed vége előtt egy perc alatt három gólt is dobtak (8-5). A harmadik negyedben tartották a három-négy gólos különbséget a hazaiak, sőt, két és fél perccel a negyed vége előtt 13-8-ra elléptek. Az utolsó nyolc perc végül 15-10-es ASI-vezetésről indult. Négy és fél perc volt hátra, amikor három találatra, 16-13-ra feljöttek a szombathelyiek, de mivel több gól már nem esett, így a hazai csapat megnyerte a találkozót.
 

Stojadinov Nikola: – Három meghatározó játékosunk nélkül szálltunk vízbe. A második negyed végén három elkerülhető gólt kaptunk, ezt a rövidzárlatot leszámítva végig partiban voltunk. Végül ez jelentette a különbséget – a vereség ellenére gratulálok a csapatnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában