Hangulatkeltés

2021.03.31. 11:14

A kommentelők megvédik a MÁV-rendelőt – Ellenőrizetlen olvasói levelet közölt a baloldali hírportál

Ellenőrizetlen olvasói levelet közölt a szombathelyi baloldali hírportál a MÁV-rendelős oltópontokkal kapcsolatban, oltásra alkalmatlanná minősítve a helyet, és a szervezést hanyagnak, szakszerűtlennek ítélve.

Vas Népe

A százból 97-en aláírták új munkaszerződésüket a MÁV-Rendelőintézetben

Fotó: Unger Tamás

A portál a témát a közösségi oldalán is megjelenítette, ahol 49 hozzászólásban védik meg a MÁV-rendelős oltópontot. A negatív véleményt a kommentelők nem osztják, sőt kifejezetten pozitívak a tapasztalataikról számolnak be. Leírják, hogy amikor ők jártak ott, nem volt zsúfoltság, nem igaz, hogy nem szellőztetnek, pontosan akkor szólították őket, amely időpontra be voltak hívva. Nem káosz, hanem nyugalom volt a váróteremben. „Flottul ment minden” – írta valaki, talán épp azok közül, akik bele tudnak gondolni, hogy milyen óriási szervező munka van egy-egy szúrás mögött. Pozitívan nyilatkoznak az ott dolgozókról is: az orvosok, a személyzet tagjai, a katonák „korrektek, udvariasak, segítőkészek, türelmesek, mosolygósak” – hogy csak néhány jelzőt soroljunk fel a kommentekből. Elismeréssel és hálával szólnak a MÁV rendelő működéséről, valaki így fogalmaz: „99 százalék elégedett.”

Néhány hozzászóló azt is feszegeti, hogy az ilyen típusú „olvasói levelek” vajon honnan jönnek, és az újságírói szabályok szerint nem kellene-e utánajárni, és hiteles tájékoztatást adni, nem pedig „a semmit gerjeszteni”. Van, aki felteszi a kérdést: tulajdonképpen „mi ez a hírportál, akkor és arról írnak valamit, ha írnak nekik, vagy ha telefonon hívják őket, és nem győződik meg semmiről”? A hozzászóló feltételezi, hogy „csak kitaláció az egész, hangulatkeltés”. Más azt hiányolja, hogy a levélíró miért nem hivatalos helyen mondta el a panaszát – talán mert ahhoz arc és név is kell.

Valóban: arctalanul könnyű arcátlan lejáratást kezdeményezni, de szerencsére az a „tömeg” is hallatja a hangját, amely szintén odajár és tapasztal, és a járványhelyzet nehézségeiben inkább köszönettel van a frontvonalban keményen helytállók iránt, mikor az oltással épp az életüket, egészségüket védik. Nemrég például egy olvasónk el is mesélte pozitív tapasztalatait:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-felfokozott-hangulat-ellenere-szombathelyi-olvasonknak-nagyon-jo-a-tapasztalata-4764562/

Kapcsolódó:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/itt-oltjak-majd-a-vasi-kismamakat-4798498/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-belepo-az-oltohelyek-soraban-a-reggelt-a-mav-rendelonel-kezdtuk-4758304/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szukseg-lesz-e-a-mav-rendelo-orvosaira-asszisztenseire-a-szombathelyi-korhazban-4794829/

 

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-belepo-az-oltohelyek-soraban-a-reggelt-a-mav-rendelonel-kezdtuk-4758304/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában