gazdaság

2019.11.05. 07:00

Több román vendég Bükfürdőn

Kevesebb német, de több román és lengyel vendég járt Bükfürdőn – ez is látható a turisztikai idény­elemzésben, amelyet a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület készített és mutatott be tegnap a büki képviselő-testületnek.

Bakos Ágnes

A cseh vendégek körében még mindig népszerű Bük Fotó: UT

Fotó: © Unger Tamás

Németországból idén szeptemberig 7686 vendég érkezett Bükre, ez mintegy 65 százaléka az előző év azonos időszakában számolt németországi vendégek számának. Közben Romániából 351, Lengyelországból 1822 vendég érkezett, előbbi 9 százalékos, utóbbi pedig 1 százalék körüli forgalomemelkedés. Még mindig Csehországból jöttek a legtöbben: 31 175 cseh vendég volt, mintegy másfél százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

A cseh vendégek körében még mindig népszerű Bük Fotó: UT

Új alapokra helyeznék a külpiaci marketingtevékenységet, összefogva az önkormányzattal és a jelentős turisztikai szolgáltatókkal. Látszik a számvetésből, hogy nőtt a vendégek és a vendégéjszakák számában is a belföldi forgalom. A 64 516 belföldi turista csaknem 222 ezer éjszakát töltött Bükön, Bükfürdőn, előbbi több mint 4 százalékos, utóbbi pedig több mint 2 százalékos növekedés éves szinten. BÁ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában