tenisz

2021.08.10. 11:00

Djokovicnak még pihenésre van szüksége

A hónap végén kezdődő amerikai nyílt bajnokságig nem versenyez Novak Djokovic, a szerbek 20-szoros Grand Slam-bajnok teniszezője.

Serbia's Novak Djokovic reacts after losing to Spain's Pablo Carreno Busta their Tokyo 2020 Olympic Games men's singles tennis match for the bronze medal at the Ariake Tennis Park in Tokyo on July 31, 2021. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Vincenzo Pinto

A világelső hétfőn jelentette be, hogy a jövő héten Cincinnatiben sem lép pályára, ahol címvédőként indult volna.

„Egy kicsit több időre van szükségem a regenerálódáshoz a januári Australian Opentől a tokiói olimpiáig tartó, kimerítő utat követően. Most már a US Openre koncentrálok, és a családommal töltöm az időt”

- közölte a 34 éves játékos.

Djokovic megnyerte az év eddigi három GS-versenyét, és

az ausztrál Rod Laver 1969-es menetelése óta ő lehet az első, aki egy éven belül mind a négy nagy tornán diadalmaskodik.

Az úgynevezett Golden Slam viszont már nem jöhet össze neki, mivel a tokiói játékokon az elődöntőben kikapott a későbbi aranyérmes német Alexander Zverevtől.

Japánból végül érem nélkül távozott, mivel az ötkarikás bronzmérkőzésen is alulmaradt a spanyol Pablo Carreno Bustával szemben, majd a vegyes páros bronzmeccsétől vállsérülésre hivatkozva visszalépett.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában