Olimpia

2024.08.09. 10:44

Ligeti Dániel vigaszága Akgültől és Zarétól függ

Ligeti Dániel nigériai ellenfelét simán verte a szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában pénteken a párizsi olimpián, a török Akgül viszont megállította a szombathelyi klasszist a negyeddöntőben.

Sütő Dániel

Ligeti simán nyert a nigériai ellen

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Frissítve:

A negyeddöntő sajnos a várakozások szerint alakult, azaz Akgül nyert, méghozzá egészen nagy fölénnyel, 8-0-ra. Ligeti Dániel minden tőle telhetőt megtett, azonban nem tudott pontot csinálni a törökön, aki így elődöntőbe jutott. Dani a további eredményektől függően szombaton tovább küzdhet vigaszágon, amelynek küzdelemi 11 órakor kezdődnek. 

Tudósítás:

A Haladás VSE nehézsúlyú klasszisa semmit sem bízott a véletlenre, elementáris erővel esett neki ellenfelének és mindössze 2 perc 26 másodperc kellett neki ahhoz, hogy legyőzze nigériai ellenfelét.  Tükörsima 11-0 lett a vége, Dani ezzel gond nélkül lépett tovább a következő körbe. Ligeti előtt az iráni Zare meccselt a kirgiz Lazarevvel és meggyőző fölénnyel nyert 5-0-ra. A kanadai Dhesi pedig küzdelmes összecsapásban veret 2-1-re a kínai Denget. 

Dani 12.50-től nagy riválisával, a török Taha Akgüllel ütközik meg a negyeddöntőben, a tét az elődöntő! 

LIGETI Dániel
Ligeti simán nyert a nigériai ellen
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Beharangozó:

A Haladás VSE nehézsúlyú klasszisa, a 35 éves Ligeti Ashton Adeyemi Amin Mutuwa ellen birkózza pályafutása harmadik olimpiájának első mérkőzését. A szombathelyi nehézsúlyú birkózó ágára kirgiz, kanadai és Puerto Rico-i került még, míg a kiemeltek között ezen - a felső - ágon szerepel a riói olimpia török győztese, a tízszeres Európa-bajnok Taha Akgül, akivel a Haladás Eb-ezüst- és bronzérmes birkózója a negyeddöntőben találkozhat, valamint a kínai vb-ezüstérmes, olimpiai ötödik Teng Ce-vej, valamint a súlycsoport iráni vb-címvédője, Amir Zare is. Ligeti a C szőnyeg ötödik mérkőzésén kezdi meg a versenyt a pénteken 11 órakor kezdődő programban a Mars-mező Arénában.

Ligeti
Ligeti Dániel felkészülése jól sikerült
Fotó: Földi Imre / Forrás: NS

- Szerencsére az elmúlt időszak jelentősebb versenyei közül szinte valamennyi közel volt Magyarországhoz, így pedig tényleg sokan szurkoltak nekem. Ha poénra akarnám venni, azt mondanám, hogy megszoktam ezt a remek hangulatot. Egyiptomban viszont csodálkoztam is, hogy csend fogadott. De komolyra fordítva a szót: óriási erőt adtak eddig is a szurkolók, amit nagyon köszönök nekik. Ez szerintem látszik is a teljesítményemen és az eredményeimen. Az ellenfeleket viszont szerintem zavarja ez, mert nincsenek hozzászokva ehhez a birkózóversenyeken. Remélem Párizsban is sokan bíztatnak majd és a segítségükkel sikerül túlszárnyalnom az eddigi legjobb olimpiai helyezésemet, ami egy hetedik pozíció volt Rióban – fogalmazott a Haladás VSE 125 kilogrammos szabadfogású birkózója a klub honlapjának.

Ligeti szerint rutinja sokat segíthet, bízik benne, hogy sikerrel veszi az első akadályt, a folytatást pedig majd meglátjuk. 

– Úgy gondolom, hogy verhetetlen versenyző nincs. Sok múlhat a szerencsén, valamint a napi formán – mondta Ligeti.   

Kapcsolódó:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában