Skandalum

2020.10.04. 07:17

Enyhítették a szexuális bűnözők büntetését Kaliforniában

Enyhíthetnek azoknak az LMBTQ-közösséghez tartozó felnőtteknek a büntetésén, akiket kiskorú ellen elkövetett szexuális visszaéléssel ítéltek el Kaliforniában. A törvénymódosításon sokan felháborodtak, többek szerint csak a pedofíliát akarják normalizálni ezzel.

Kaliforniában a helyi demokrata kormányzó, Gavin Newsom olyan törvénykiegészítést írt alá, amely adott esetben enyhítheti az LMBT-közösséghez tartozó szexuális bűnelkövetők büntetését.

A törvény megváltoztatása egy ideje már napirenden volt a kaliforniai szenátus egyik képviselője, Scott Wiener jóvoltából, aki nem mellesleg nyíltan vállalta homoszexualitását. Ő hívta fel a figyelmet arra, hogy a törvény hátrányos helyzetbe hozza az LMBT-közösséghez tartozó embereket, hiszen közülük azok, akiket kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélés miatt ítélnek el, szigorúbb büntetést kapnak, mint a nem LMBT-s bűnelkövetők.

A törvénymódosítási eljárás során azonban úgy döntöttek, hogy nem szigorítással egységesítik a büntetést, hanem enyhítéssel, ami ellen sokan felszólaltak.

Kevin Faulconer, San Diego republikánus polgármestere szerint elképesztő, hogy Wiener aláírta a törvénymódosítást, szerinte inkább szigorításokra lett volna szükség.

As a parent I’m appalled that last night our governor signed a law maintaining a 24-year-old can have sex with a 14-year-old and it not be considered predatory.

An adult who commits ANY sex act on a minor 10 years younger must be registered a sex offender. Law must be changed.

— Kevin Faulconer (@Kevin_Faulconer) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">September 12, 2020

Úgy véli, ha egy 24 éves felnőtt bármilyen nemi aktust létesít egy 14 évessel, a felnőttet mindenképpen szexuális bűnelkövetőnek kell minősíteni.

Az új szabályozás értelmében ugyanis azok az LMBT-közösséghez tartozó felnőttek, akik anális vagy orális szexben vesznek részt fiatalkorúakkal, és kevesebb mint 10 év köztük a korkülönbség, nem kerülnek fel automatikusan a kaliforniai szexuális bűnelkövetők listájára, miután elítélték őket a szexuális visszaélésért. Most már a bírók dönthetnek arról, hogy regisztrálják-e szexuális bűnelkövetőként az elítéltet, tekintettel arra is, hogy a szexuális kapcsolat beleegyezésen alapult-e.

Az eddigi szabályozás szerint ha egy férfi egy 14-17 éves tinilánnyal vaginális úton közösült, akkor a bíró dönthette el, hogy az elkövető felkerüljön-e a szexuális bűnelkövetők listájára. Ha azonban anális vagy orális szexre került sor, akkor a felnőtt automatikusan felkerült a szóban forgó listára. Ez érintette hátrányosan az LMBT-közösséget, és emiatt döntöttek az enyhítés mellett.

A törvénymódosítást élesen bírálta a demokrata Lorena Gonzalez képviselő is. Ő édesanyaként nem bírta felfogni, hogyan lehet beleegyezésen alapuló szex egy 24 és egy 14 éves személy között, és hogy fordulhat elő olyan, hogy ez nem számít regisztrálandó bűncselekménynek.

A törvényt ellenzők közül sokan azt állították, hogy ezzel a módosítással a pedofíliát próbálják legalizálni és normalizálni, hiszen épp a kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélések büntetésén enyhítettek szigorítás helyett.

Pedophilia is DISGUSTING

But California is trying „normalize it” w/ a new bill SB145

At the same time Netflix pushes „child sexuality” into the mainstream

These CA pedos are coming for our children

Let's EXPOSE them!

New Vid w/ " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@MsBlaireWhite: https://t.co/ryk3ysObgN pic.twitter.com/LulhrIPezP

— ELIJAH RIOT (@ElijahSchaffer) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">September 10, 2020

Donald Trump amerikai elnök fia, ifjabb Donald Trump is arról írt közösségi oldalán, hogy ezzel a húzással a pedofíliát akarják normalizálni, és lassan már ez válik a demokrata mainstream gondolkodássá.

They’re normalizing pedophelia. It’s not just Hollywood and Netflix. This is now becoming mainstream Democrat groupthink. It’s insanity and we must stop it. https://t.co/NPHTw4829v

— Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">September 14, 2020

A szintén republikánus kaliforniai állami szenátor, Melissa Melendez pedig egyenesen sokkolónak és undorítónak nevezte a törvénymódosítást.

Well what a shock. Newsom signed SB145, the bill that allows a 24 year old to have sex with a 14 year old and escape a felony conviction and requirement to be a registered sex offender. Absolutely disgusting.

— Senator Melissa Melendez (@senatormelendez) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">September 12, 2020

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában