Futsal

1 órája

Tizenegy magyar gól Ausztriának

Két edzőmeccset is játszik a Haladás Sportkomplexumban a magyar futsalválogatott Ausztria ellen – szombaton 11-0-ra nyert, vasárnap 13 órakor pedig jöhet a visszavágó.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor


A magyar férfi futsalválogatott szombaton és vasárnap is felkészülési mérkőzést játszik Ausztriával a Haladás Sportkomplexumban. Sergio Mullor szövetségi kapitány keretébe a Haladásból ezúttal Alasztics Marcell, Hadházi Sándor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs és Dróth Zoltán kapott behívót – de ott volt a nemzeti csapatban két korábbi HVSE-futballista, a már a Berettyóújfalut erősítő Szalmás Zoltán, Nagy Kevin kettős.
A magyar együttes legutóbb két világbajnokságra készülő válogtottal játszott edzőmeccset: Spanyolország vendégként 5-1-re kikapott, majd hazai pályán ikszelt Horvátországgal (1-1). A szerényebb erőt képviselő Ausztria ellen viszont egyértelműen esélyes lépett pályára – a kötelező győzelemért. A szombati első meccsen sikerült is érvényesíteni a papírformát.


Magyarország–Ausztria 11-0 (6-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 300 néző, felkészülési válogatott futsalmérkőzés, vezette: Behancin (szlovák), Bohun (szlovák), Kovács G. (Góbi).
Magyarország: Gémesi – Fekete, Rafinha, Rábl, Suscsák. Cserék: Alasztics (kapus), Hadházi, Vatamaniuc-Bartha, Szentes-Bíró, Szalmás, Pál, Dróth, Rutai, Nagy K., Kajtár, Szabó L. Szövetségi kapitány: Sergio Mullor.
Gólszerzők: Suscsák (3), Szabó L. (2), Fekete (2), Dróth, Rutai, Rafinha, Szentes-Bíró.


A magyar együttes rögtön magához ragadta az irányítást – a 8. percben már 3-0-ra vezetett. A magyar játékosok gyorsabbnak, technikásabbnak tűntek – és sokkal agresszívebbnek. Rengeteg párharcot nyertek, sok labdát szereztek, sorra dolgozták ki a helyzeteket. A szünetben 6-0-ra vezetett a vendéglátó – a mérkőzés korán eldől, a második félidőre így csak a gólkülönbség volt kérdéses. Végül 11 magyar gólnál állt meg a számláló – és a különbség lehetett volna nagyobb is, mert sok hazai helyzet kimaradt, háromszor pedig a kapufa segítette ki az osztrákokat. Sőt, a második félidőben több rutinos kulcsembert már lehetett pihentetni.


Vasárnap 13 órakor ismét összecsap a két csapat a Haladás Sportkomplexumban – talán tanulnak az elkövetett hibákból sz osztrákok, több energiát fordítanak a védekezésre, és akkor talán nagyobb erőbedobásra késztetik a magyar válogatottat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában