Egyre több szerepet kaphat

2024.06.29. 15:30

Az olasz válogatott reménysége játékszenvedélyéről vallott

Új lendületet adhat az olasz válogatottnak Nicoló Fagioli, aki sok társával ellentétben, a megterhelő topligás szezon után sem lehet fáradt, hiszen éppen hogy visszatért a pályára a tiltott szerencsejátékért kapott 7 hónapos eltiltásából.

MW

Az olaszok vezetőedzője, Luciano Spalletti edzést tart a válogatottnak

Forrás: AFP

Fotó: Alberto PIZZOLI

A Juventus 23 éves középpályását tavaly októberben tiltották el 7 hónapra, 5 millió forintnyi pénzbírság mellett. Miután letelt a büntetése, csak május végén, a szezon utolsó két meccsén játszhatott. Óriási meglepetésre, összesen 98 percnyi pályán töltött idő után az olaszok mestere, Luciano Spalletti mégis behívta Fagiolit a válogatottba, majd magával vitte az Eb-re is. Fagiolinak ott a harmadik csoportmeccsig (1-1 a horvátok ellen) kellett várnia a bemutatkozásra, de könnyen lehet, hogy a fáradt, fásult társak rovására egyre több szerepet kaphat – írja a Bors.

Az olaszok középpályása, Nicolo Fagioli edzésen vesz részt a csapat táborában
Fotó: Alberto PIZZOLI  / Forrás: AFP

Fagioli ígéretes jövő előtt áll, ám a a játékszenvedélye nagyban befolyásolhatja pályafutását. Röviddel az Eb előtt őszintén vallott a függőségéről.

Egy ilyen szenvedélyt sohasem lehet teljesen legyőzni. Csak azt tudom biztosan, hogy nem hagytam abba és nem is hagyom abba, hogy küzdjek ellene. Hazug lennék, ha most azt mondanám, hogy nem bukkan föl bennem újra és újra, hogy olykor nem hallom a csábító dalát

 – mondta Nicoló Fagioli.

Egyszerűen azzal szelídítem meg, hogy emlékszem arra, mekkora bajba sodort. És tisztában vagyok vele: nem elég úgy tennem, hogy csak egyszer hibáztam, mert ez a kígyó ragaszkodik az emberhez és soha többet nem szabadulhatsz meg tőle. Nem voltam a magam ura, a játékszenvedély felemésztette az életemet, amely rémálommá vált. Beszippantott egy vákuum, úgy éreztem, nincs kiút

– folytatta az olaszok reménysége.

A rossz útra tévedt játékos pszichológiai kezelésnek vetette alá magát, hogy meg tudjon birkózni a vissza-visszatérő kísértéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában