Ausztriában csökkent az ipari termelés augusztusban

Augusztusban éves és havi összevetésben egyaránt csökkent az osztrák ipari termelés az osztrák statisztikai hivatal (Bundesanstalt Statistik Österreich - STAT) adatai szerint.

Vaol.hu

A naptárhatástól megtisztított osztrák ipari termelés augusztusban 2,5 százalékkal csökkent éves összehasonlításban a júliusi 1,5 százalékos visszaesést követően. Augusztus volt zsinórban a nyolcadik hónap, amikor az osztrák ipari és építőipari termelési index csökkenést mutatott éves bázison, tavaly július óta egyetlen hónapban, decemberben jegyeztek fel bővülést. 

Az osztrák statisztikai hivatal közleménye szerint augusztusban a köztes javak előállítása 5,4 százalékkal csökkent, a tőkejavaké 0,6 százalékkal nőtt éves szinten, míg a tartós fogyasztási cikkeké 20,3 százalékkal esett vissza, ugyanakkor a nem tartós fogyasztási cikkek gyártása 1,9 százalékkal bővült, miközben az energiatermékeké 7,3 százalékkal csökkent éves bázison. 

Augusztusban a szezonálisan kiigazított ipari termelés havi szinten 0,8 százalékkal zsugorodott, miután júliusban 1,3 százalékos növekedést jegyeztek fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!