Településfejlesztés újragondolva – A Vasvár Népfőiskola indította el a Kollégiumot

Október 11-én elindult a Vasvár Népfőiskola Településfejlesztési Kollégiuma, amely két éven keresztül nyolc alkalommal segíti a polgármesterek, képviselők és szakemberek gyakorlati tudásának bővítését. A nyitóelőadások során a helyi értékek, a hagyományos életmód, valamint a területi politika kihívásai kerültek középpontba.

Csabai Bernadett

A délután Tóth Balázs, Vasvár polgármesterének köszöntőjével kezdődött, majd V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és vízügyi államtitkár beszélt a helyi értékekre és hagyományos életmódra épülő települési karakter fontosságáról a vidéki térségek fejlesztésében. Ezután Mayer Gábor, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára ismertette a területi politika újraszerveződő rendszerét és az önkormányzatok szerepét a változó világban.

A kávészünet után Kovács István, a Vasvári Nagytérségi Népfőiskoláért Alapítvány kuratóriumának elnöke mutatta be, hogyan működnek az érték- és közösségvezérelt térségfejlesztési kezdeményezések a Vasvár Népfőiskolán.

A program zárásaként a résztvevőknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni az elhangzottakkal kapcsolatban, így hasznos eszmecserék alakultak ki.

A kollégium a következő találkozóját három hónap múlva tartja, ahol további izgalmas előadások és gyakorlati képzések várják a résztvevőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában