Miért kattant be?

2024.08.20. 17:06

Egy őrjöngő férfi verte szét a kedd reggeli, Szombathelyre tartó Savaria InterCity egyik WC-ajtaját

A Blikk olvasója számolt be arról, hogy a Keleti pályaudvarról Szombathelyre tartó InterCity 413-as kocsijának az egyik WC-ajtaját szétverte egy zavartnak tűnő férfi.

Vaol.hu

A szétvert ajtó

Forrás: blikk.hu

„Nagyon rémisztő volt! A 413-as kocsi utasai menekültek, minél távolabbi részére a kocsinak. Emberünk bevonult a WC-be és 10-15 percen át üvöltözött, ütötte a fülke belsejét, majd az ajtót, míg szétverte. Kijött, leszállt a peronra, ott tovább üvöltözött a jegyellenőrrel” – idézte fel a félelmetes jelenetsort a blikk.hu-nak az egyik szemtanú, aki még azt is hozzátette: a rendőrök pár perc múlva megjelentek a helyszínen, addig pedig egy forgalomirányító hölgy tartotta fel a férfit.

A lap megkeresésére a MÁV sajtóosztálya azt közölte: „augusztus 20-án az első Keleti pályaudvarról Szombathelyre indult Savaria InterCity (IC 922) egyik kocsijában egy utas botrányosan viselkedett, az egyik mosdó ajtaját megrongálta, jegyvizsgáló kollégánkat megütötte, ezért rendőri segítséget kértek a vonathoz”. Megerősítették továbbá, hogy a Budapest-Kelenföld állomáson a kiérkező rendőrök az utast előállították, a szerelvényen pedig elkezdődött a helyszínelés, ezért az nem közlekedhetett tovább. Hozzátették: a Tatabányára, illetve Győrbe utazó utasokat átszállították a következő Hegyeshalmon, Bécsen át Zürich felé tartó railjetre, míg a Tatára, Komáromba, valamint Győrön túl utazókat a következő soproni Tűztorony InterCityre. A Répcelakra, és Szombathelyre utazók további csornai átszállással, 1,5 órával hosszabb menetidővel érhették el úticéljukat.

„A ma reggeli órákban érkezett bejelentés, hogy a Kelenföldi pályaudvaron álló vonaton tartózkodó ember agresszívan viselkedik, fenyegetőzik és egy WC-nek az ajtaját megrongálta” – olvasható a rendőrség lapunknak küldött válaszában. A hatóságok részéről azt is megerősítették, hogy az őrjöngő férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást.

„A járőrök 6 óra 50 perckor kezdték meg az intézkedést a helyszínen, elfogtak a vonaton egy férfit, őt a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő. A fővárosi rendőrök szemlét tartanak, az ügyben rongálás vétség, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indult eljárás” – fűzték hozzá a tájékoztatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában