Azonnal cselekedett

2024.08.19. 12:46

Hősiesen helytállt: a mentők kiérkezéséig nyugtatta a roncsok közé szorult embert a hosszúperesztegi önkéntes tűzoltó

Azonnal cselekedett a Szombathely és Táplánszentkereszt közötti balesetnél

Forrás: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotó: Dénes Bálint/Hosszúpereszteg ÖTE

Derűsen mosolyog a hosszúperesztegi önkéntes tűzoltó, Fekete Gábor, hogyne tenné, hiszen neki köszönhető, hogy nem feketedett el az ég afölött a sofőr fölött, aki bajba került a minap Szombathely közelében - kezdik a posztot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán.

Összeütközött és árokba került két személyautó augusztus 10-én délután Szombathely és Táplánszentkereszt között. A baleset következtében az egyik autó sofőrje beszorult az autóroncsba. Akkor járt arra Fekete Gábor, a Hosszúperesztegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltója is, aki nem habozott, azonnal áramtalanította az egyik járművet, megnyugtatta a beszorult embert, a mentők kiérkezéséig szóval is tartotta, majd szombathelyi hivatásos tűzoltók vették át az irányítást, feszítővágóval kiszabadították, ezt követően kiemelték a sofőrt.

Mindig mondjuk: az a pár megnyugtató, jó szó, az a néhány kedves gesztus, az együttérzés… soha nem kerül pénzbe. Talán egy kis időt igényel, de felbecsülhetetlen értéke van azok számára, akiknek abban a rettenetes várakozási időben éppen erre van szükségük - írják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában