Új információk

2024.08.16. 15:47

Augusztus elején Burgenlandban hajtott emberek közé az a fiatal, aki merényletre készült Taylor Swift bécsi koncertjén

A burgenlandi Siklósdon (Sigleß) próbálhatta ki tervét társával az a 19 éves fiatal, aki Taylor Swift bécsi koncertjei ellen készült terrortámadásra. A Belügyminisztérium Államvédelmi és Hírszerző Szolgálatának jelentése szerint a fiatalok augusztus elején autóval egy standpartira készülő társaság közé hajtottak írja az ORF.

Vaol.hu

A tervezett támadások próbájára a jelentések szerint augusztus 3-ról 4-re virradó éjszaka került sor. Aznap este vízipart parti volt Siklósdon. Úgy tudni, előző este a 19 éves férfi egy lakóházban tartózkodott 17 éves bűntársával - írja az ORF.

Taylor
Rendrségi jármű áll a bécsi Ernst Happel-stadion bejáratánál 2024. augusztus 8-án, miután terrorfenyegetés miatt előző este lemondták a három tervezett Taylor Swift-koncertet a rendezvény szervezői.
Fotó: Max Slovencik

Egy éjszaka később 1 óra 40 perckor látták őket autózni. A 19 éves fiú kék lámpát szerelt fel az anyja nevén lévőjárműre, és üzembe helyeztek egy hangkürtöt is. Így hajtottak be azon emberek közé, akik a strandpartira mentek – jegyezték meg a nyomozók.

 Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal tájékoztatása szerint az incidensben nem sérült meg senki, ez egy teszt volt. Felkészülés a nagy tervük végrehajtására: autójukkal, ami rendőrségi, vagy polgári mentőszolgálatos volt, a lehető legközelebb menni az Ernst Happel stadionhoz, és saját készítésű folyékony robbanószerrel, valamint a szúró-vágó fegyverekkel támadtak volna a stadionon kívül rekedt rajongókra.

Az amerikai hatóságok megosztottak információkat Ausztriával, amelyek segítettek megelőzni a Taylor Swift amerikai énekesnő koncertjén Bécsben tervezett támadást. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Taylor Swift háromnapos bécsi koncertsorozatát le kellett mondani, mivel az osztrák hatóságok szerint terrortámadást terveztek a koncertek helyszínén, az Ernst Happel stadionban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában