Döbbenet

2024.09.05. 16:58

A talaj csontszáraz - Az eső nem segít a csöngei brutális erdőtűz eloltásában!

Horváth László

Továbbra is hatalmas területen, közel 200 hektáron pusztítanak a lángok Csönge határában. A lakóházak közelében sikerült megfékezni az erdőtűz lángjait, így azok már nincsenek veszélyben, de újabb és újabb helyeken gyullad ki az erdő és a száraz bozótos - írtuk meg.  

erdőtűz
Hatalmas erdőtűz is tombol Csöngénél
Fotó: Horváth Balázs

Megkerestük Ráduly Lászlót, a Kőszegi Időjárás Előrejelzés közösségi oldal vezetőjét. Azt kérdeztük, mikor várható jelentősebb eső, ami segíthet az erdőtűz eloltásában

- A hónapok óta tartó csapadékszegény időjárás miatt a növényzet csontszáraz, gyorsan terjednek a lángok, és délutánra a keleties irányú szél tovább élénkül a térségben - kezdte.

Hozzátette, hétfőn enyhülhet a szárazság, egy mediterrán ciklonnak köszönhetően. A héten sajnos csak egy-egy zápor, zivatar lehetséges lokálisan, de abban a térségben minimális az esély, holnap reggelre, délelőttre inkább a délnyugati tájakon eshet néhány mm. Szombaton délelőtt maximum egy-egy zápor eshet arrafelé, de az nem enyhíti a szárazságot.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában