Karambol

2024.09.03. 13:02

Kamionnal ütközött egy személyautó, lezárták a 87-est: újabb információk és fotók a balesetről

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Kedden a déli órákban egy Mini személyautó haladt a 87-es úton Szombathely irányába, amikor Táplánszentkereszt határában a jármű áttért a szembejövő sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező lengyel rendszámú pótkocsis Volvo kamionnal. A Mini ezután az út melletti töltésen állt meg. A személyautó vezetője könnyebben megsérült, a mentők a szombathelyi kórházba szállították. A mentésben a szombathelyi tűzoltók is részt vettek, a mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére a 87-es út érintett szakaszát teljesen le kellett zárni.

A lengyel kamionban volt fedélzeti kamera, amin egyértelműen látszik, hogy a szemből érkező Mini a balra ívelő kanyar után tovább kanyarodik balra az autó vezetőjének figyelmetlensége miatt, majd áttér a szembejövő sávba a kamion elé. A kamion vezetője vészfékezett, dudált és a padka felé kormányozta a szerelvényt, ezzel el tudta kerülni azt, hogy a Mini frontálisan a kamionnak hajtson, de az ütközést nem tudta elkerülni. A balesetben kitört a kamion bal első kereke is, ezért a mozgásképtelen járművet kamionmentő vontatta el a helyszínről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában