„a leghűségesebb falu”

2018.08.17. 10:00

A falunapon adták át a felújított ravatalozót

Kormányzati támogatásból újult meg a ravatalozó, amelyet a falunapon adtak át.

VN

Ágh Péter és Hergovich Vince az ólmodi templomban szolgált atyák emléktáblájánál

Fotó: Ohr Tibor

Ólmod az Országgyűlés döntése értelmében „a leghűségesebb falu” címet viseli, hiszen több más Vas megyei településsel együtt kitartottak Magyarország mellett az első világháború után. Ólmod értékeire Dumovits István plébános is kitért azon a szentmisén, amelyet a Szent Cecília Énekkar tett ünnepélyesebbé. Ezt követően szentelték fel a kormányzati támogatásból felújított ravatalozót. Hergovich Vince polgármester elmondta, hogy teljesen átépítették a ravatalozó épületét, és térkővel burkolták az oda vezető utat. Emellett megújították a temetőt körülvevő tujasort is, a templom pedig díszkivilágítást kapott.

Ágh Péter és Hergovich Vince az ólmodi templomban szolgált atyák emléktáblájánál
Fotó: Ohr Tibor

Az ólmodiak megkoszorúzták Mersich Máté gradistyei horvát plébános, a gradistyeiek költőjének emléktábláját. A községházánál a jelenlévőket Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője és Maja Rosenzweig Bajic, Horvátország Magyarországi Nagykövetségének konzulja köszöntötte. Az ebédet követő délutáni kulturális programokon fellépett a szombathelyi Szent Cecília Énekkar, a horvátzsidányi Peruska Mária Énekkar és színes horvát produkcióval lepte meg a közönséget a horvátzsidányi HKD Cakavci tánccsoport.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában