korszerűsítés

2021.01.28. 20:48

Megoldódott a szennyvízkezelés Halogyon

Korszerű, egyedi szennyvízkezelés valósul meg mostantól Halogy 89 ingatlanában. Elkészült ugyanis az a mintegy 172 millió forintos beruházás, amelyhez a település 155 millió forintot nyert el egy pályázaton.

Markó Petra

Fotó: Unger Tamás

– Örömünkre szolgál, hogy kis falunkban is megnyugtató módon megoldódott a háztartásokban keletkező szennyvíz elvezetése – emelte ki Horváth István, Halogy polgármestere.

A 17,3 millió forintos különbözetet a lakosság és a két saját tulajdonú ingatlan esetében az önkormányzat adta össze. Az ünnepélyes átadón V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a kétezer lakos feletti falvakban teljeskörűen elkészült a csatornahálózat, vagy éppen folyamatban van. A kormány azonban elkötelezett, és ő maga több képviselőtársával is sikerként éli meg, hogy ott, ahol nincsen EU-s kötelezettség ebben a települési körben, ott is szeretnék kiépíteni ezt a szolgáltatást.

Jelenleg lázas munka folyik, hogy milyen technológiákat kell alkalmazni a különböző nagyságú, településszerkezetű falvakban. Ez a halogyi azért érdekes, mert erre vagy hasonlóra egészen biztosan szükség lehet az olyan kis településeken, ahol a hagyományos csatornázás, szennyvíztisztítós rendszerek nem gazdaságosak vagy műszakilag nem kivitelezhetők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában