Diáksiker

2024.02.18. 14:38

Mindhárom ágazatban országos döntőbe jutottak a kőszegi evangélikus középiskola diákjai

Mindhárom ágazatban országos döntőbe jutottak a Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (TEKI) diákjai. Sikereikről dr. Mentes Katalin szakmai igazgatóhelyettes számolt be.

Tóth Katalin

Németh Anna, Pál Zsanka, Potyondi Borbála

Ismét döntőbe jutott, mégpedig második helyen – egy új taggal kiegészülve – az evangélikus középiskola „Állati sejtek” csapata a VII. Országos Állategészségügyi Verseny három online fordulóján. A kreatív feladatok az állategészségügy minden területét felölelik a környezetvédelmi témáktól kezdve az anatómián és biokémián keresztül a szaporodásbiológiáig és a diagnosztikai vizsgálatokig. A feladatlapokat az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói állították össze. Képregény a kutyasétáltatás szabályairól, egyperces kisfilm az állatkertek szerepéről – ezek is szerepeltek a megoldandók között. A döntőben a 194 indulóból a tíz legjobban teljesítő csapat mérkőzik majd meg az Állatorvostudományi Egyetemen – köztük a TEKI-ből Potyondi Borbála, Németh Anna és Pál Zsanka. A Szőke falka 36., a BéKáK 125. helyen zárta a versenyt. Felkészítőjük dr. Mentes Katalin volt.


 

Az iskola egyik 11. osztályos lovász tanulója, Holczer Nóra is szép sikert ért el: a gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen zajló interaktív elődöntő után 46 közül bejutott a legjobb 14 közé a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A szellemi megpróbáltatások előtt Vecsésen, a Dobrovitz Lovasfarmon lehetősége nyílt egy szakmai edzésre: Dobrovitz József látta el tanácsokkal a versennyel kapcsolatban. Kipróbálhatta azt a négyes fogatot, amelyik indul az idén Szilvásváradon a négyesfogathajtó világbajnokságon. A döntőt áprilisban rendezik Bábolnán: ott a gyakorlati feladatok és a portfólió bemutatása dönt a helyezésekről. Nórát dr. Mentes Katalin, Fazekasné Marton Mónika, Pete Krisztina, Simon Máté és Varga Szilárd készítették fel.

A turizmus-vendéglátás területen a Szakma Kiváló Tanulója Verseny vármegyei területi előválogatóját nemrég Szombathelyen rendezték. A pincér-vendégtéri szakember szakmában tanulóik közül Boros Bálint 1., Kiss Laura Noémi 3. helyezést ért el. A szakácsok írásbeli versenyén Kádár Korina 2. lett.


 

Tanulóik az elért eredményük alapján mindannyian mentesülnek a szakmai vizsga központi interaktív vizsgafeladat teljesítése alól.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában