Helyi közélet

2024.05.28. 08:23

Újabb útszakasz válik biztonságosabbá Szombathelyen

Vaol.hu

Szombathely MJV Önkormányzata beruházásában a Kárpáti Kelemen utca alsó szakaszán az útszűkület megszüntetése és a járműforgalom feltételeinek biztonságosabbá tétele érdekében a csapadékvíz-elvezető hálózat átalakítási munkálatai kezdődnek meg 2024. május 28-án, kedden. A munkálatok előreláthatólag 2024. június 28-ig tartanak, melynek során az útszakaszon lévő acél szalagkorlátok mindkét oldalon elbontásra kerülnek, helyette kiemelt szegély kerül megépítésre, és a két szegély közötti út burkolatának 6m-re történő szélesítése valósul meg.
A feladat elvégzése két ütemben történik:

  • I. ütemben a déli oldali szalagkorlát elbontása és kiemelt szegély építése, valamint a meglévő csapadékcsatorna felújítása készül.
  • II. ütemben az északi oldali szalagkorlát elbontása és kiemelt szegély építése, valamint a nyílt árok nyomvonalában zárt csapadékcsatorna építése valósul meg.

A kivitelezés során forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani az arra közlekedőknek, amely a buszközlekedést is érinti.

A munkavégzés hétköznapokon reggel 8 óra és 15 óra között zajlik, ezen időszakban a Kárpáti Kelemen utca ezen szakaszán egyirányú forgalmi rend kerül kialakításra mindkét ütem esetében, a Kárpáti Kelemen utca irányából a Bartók Béla körút irányába. A napi munkavégzést követően a kétirányú forgalmi rend visszaállításra kerül. Az egyirányúsítás alatt a 22-es jelzésű, "Vasútállomás-Kilátó utca" vonalon közlekedő autóbuszjáratok módosított útvonalon a Kenderesi utcán közlekednek. A részletes menetrend módosításról a Blaguss Agora Hungary Kft. ad folyamatos tájékoztatást.

Kérjük a kivitelezés ideje alatt türelmüket, továbbá kérjük, hogy az úton folyó munkálatok miatt fokozott óvatossággal és csökkentett sebességgel haladjanak az érintett útszakaszon - olvasható az önkormányzat közleményében.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában