Németh Krisztina író a Jászai Utcai Közösségi Tér vendége volt

A hazara című regénnyel vált híressé, melyben egy hazájából menekülő gyermek életét ismerhetjük meg.

A mesékben a fiatal fiú elindul világot látni, hogy számos viszontagság után megtalálja a boldogságot, gazdagságot és az új otthont. Németh Krisztina regénye, A hazara, hasonlóan indul, ám a történet valós alapokon nyugszik, és egy olyan világot tár elénk, ahol a boldogság és az otthon megtalálása egyáltalán nem egyszerű. 

A regény főhőse, Hamid, egy fiatal hazara fiú, akinek az élete tele van megpróbáltatásokkal, hiszen a hazarák, Afganisztán kitaszított népe, folyamatos üldöztetésnek van kitéve. Hamid is kénytelen elhagyni szülőföldjét a jobb élet reményében, de útja tele van fájdalommal, veszteséggel és bizonytalansággal.

Szombathely közönsége a Jászai Utcai Közösségi Térben találkozhatott Németh Krisztinával, aki előadásában mesélt a könyv megszületéséről és Hamid történetének hátteréről. Az író az afganisztáni politikai és társadalmi helyzet bemutatásán keresztül, igazi emberi sorsokon át tárja elénk a hazarák életét. Németh Krisztina elmondta, hogy számára fontos volt, hogy Hamid története ne csak egy távoli probléma legyen, hanem olyan, amellyel az olvasók együtt tudnak érezni, és talán jobban megértik a menekültek sorsát.

A rendezvény különleges pillanata volt, amikor Némethné Böröcz Erzsébet felolvasott részleteket a könyvből, ezzel még közelebb hozva Hamid életének megrendítő mozzanatait. A közönség kérdésekkel is elhalmozta az írót, akitől nemcsak a regény hátteréről, hanem a saját írói motivációiról is hallhattak.

Németh Krisztina A hazara című regénye nemcsak egy kalandos családtörténet, hanem egy fontos társadalmi üzenet is. Hamid életén keresztül a szerző megmutatja, milyen nehézségekkel kell szembenézniük azoknak, akik kénytelenek elhagyni hazájukat a túlélés reményében​

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában