Közügyek

2024.06.29. 07:00

A közlekedésbiztonságot növelnék Répcelakon

Megtartotta munkarend szerinti ülését Répcelak Város Önkormányzatának Képviselő-testülete is.

Polgár Patrícia

Forrás: Winkler Krisztina

A napirendek előtt Szabó József polgármester beszámolt arról, hogy az önkormányzat delegációja nemrégiben a szlovákiai Légen járt, a látogatás célja a testvérvárosi kapcsolatok felélénkítése volt.

Szalainé Kutasi Ildikó, a Humánpolitikai Bizottság elnöke beszámolt a bizottság által kiosztott támogatásokról (a Polgárőr Egyesület nyomtató vásárlására kapott támogatást, a horgászegyesület a nyári versenyeik megszervezésére).

A napirendek sorában a képviselők részletes szakmai beszámolót hallhattak a Répcelaki Sportegyesület 2023-2024-es bajnoki évéről.

Majd a testület döntött arról, hogy az irodaházban helyiséget biztosítanak a Répcelaki Polgárőr Egyesület részére, valamint arról is, hogy július 1-jétől dr. Izer Ildikóval köt szerződést az répcelaki önkormányzat a gyermekorvosi feladatok ellátásra határozatlan időre.

Határozat született arról, hogy pályáznak a húsbolt előtti zebra okos-zebrává alakítására. Szintén a közlekedésbiztonsághoz tartozik, hogy az önkormányzat tárgyalásokat kezdeményez az új rendőrőrs-parancsnokkal a gyorshajtókkal szembeni intézkedési lehetőségekről, különös tekintettel a Széchenyi utcára.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában