A pozsonyi csatára emlékeztek

2024.07.07. 15:23

Keleti és nyugati törzsek találkoztak a szentgotthárdi hagyományőrző napon - fotók

A szentgotthárd-máriaújfalui Sas tanya szervezésében dobos előadás, íjászbemutató és -verseny is volt a szentgotthárdi Várkertben. A pozsonyi csatáról megemlékező szombati rendezvény fénypontja Mónus József világrekorder távlövő íjász bemutatója volt.

Polgár Patrícia

Fotó: Szendi Péter

A pozsonyi csatáról megemlékező programot délelőtt, 10 órakor nyitották meg a Várkertben, majd a Nyugati Gyepű táltosdobos előadását láthatták-hallhatták az érdeklődők. Ezt követően a Kelet-Magyarországról érkezett „keleti törzsek” közreműködésével íjászbemutatót tartottak.

A hagyományőrző nap fénypontja az volt, amikor is Mónus József világrekorder távlövő íjász megközelítőleg 300 méteres távolságból, a Nagyboldogasszony plébániatemplom tornyából lőtte körbe a Várkertben kihelyezett célt – ez önmagában is megsüvegelendő teljesítmény, nem még abban az erős szélben, ami szombat délután uralta az időjárást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában