Vonatok

2024.07.07. 13:24

A MÁV balatoni retró hétvégéje - fotók

Vaol.hu

Forrás: MTI

2024-ben számos jeles alkalmat ünnepel a magyar vasút. Idén 30 éves a hazai InterCity-motorvonatgyártás egyedi járműve, a Samu. A V63-as „Gigant” villanymozdonyok 50 éve gördültek le a gyártósorról, az M44-es „Bobó” tolatómozdonyok pedig 70 évesek lettek. A MÁVAG gyár egyik legsikeresebb terméke, a 424-es gőzmozdony idén ünnepeli forgalomba állásának 100. jubileumát - a „Bivaly” becenévre hallgató mozdonyból a hazai és külföldi vasutaknak összesen 514 darabot gyártottak. Személykocsik terén az EuroCity-flotta gerincét nyújtó CAF járműsorozat első járművei 30 évesek lettek. Az évfordulós járművek kiemelt szerepet kapnak az idei retró rendezvényeken.

Idén két alkalommal és két helyszínen rendeznk nagyszabású retró hétvégét. Júliusban a Balatonnál mutatkoztak be a MÁV-START közelmúltban elkészült retró járművei. Augusztusban pedig Debrecen környékén, hajdúsági vasútvonalakon találkozhatnak utasaink múltidéző, autentikus szerelvényekkel - írja a mavcsoport.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában