Világ Közepe Fesztivál

2024.07.07. 12:21

Csapatmunka a főzésben, izgalmak a tombolán – Este a Soulwave lépett fel a vépi fesztiválon - fotók

Vásári bábjáték, csapatmunka a főzésben, izgalmak a tombolán, zene és tánc a színpadon és a színpad előtt – az idei Világ Közepe Fesztivál is mozgalmas volt Vépen.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

Már délelőtt élettel telt meg a sportpálya: kis- és nagytestű kutya és egyéb kisállat kategóriában is hirdetett helyezetteket Winhoffer Tamás kutyakiképző, nemzetközi teljesítménybíró a kisállat-szépségversenyen. 

Huszonnyolcan neveztek a tizenegyesrúgó-versenybe: Velladics Gábor nyerte az ifi, Buza András a férfi kategóriát. Miközben kapura rúgtak a fiúk és férfiak (Bezdi Balázs volt a hálóőr), Paprika Jancsi Bábszínháza elé fészkelték be magukat a legkisebbek. A főhős (Czirok Tamás hangján) mint bűvészinas és mint kukta is elmesélte kalandjait. Ebéd előtt az önkéntes tűzoltók hívták habpartiba a gyerekeket. Közben a testvérvárosból, Tasnádról érkezett vendégeket fertődi és soproni kirándulásra kísérték a házigazdák. Így kezdődött Vépen a Világ Közepe Fesztivál. A folytatásban délután a főzőcsapatok háza táján néztünk szét. Tűzoltók titka – így nevezte el a Vép–Bozzai ÖTE csapatának séfje, Horváth Tamás a kondérban készült egytálételt. A Lokálpatrióták üstjében „triatlonos” tészta készült. A legtöbb csapat egyen pólót csináltatott az alkalomra. A Gastro Amigos például – mexikói fűszeres ételükbe, a chili con carne-ba a szakács maga főzött sört, chilis fűszerolajat, társai kukoricás kalácsot. 

A Salvator gyógyszertár csapata Vépi Polgárkát, azaz füstölt csülkös tejfölös bablevest főzött az üstben. Fő az egészség – a pólójukon ez szerepelt. Körömpörkölt csülökkel – nem éppen diétás fogást gondolt ki a Cimborák és Cimboránék csapata. Mindenesetre jókedvűen fogyasztották és névre szóló poharakból kortyoltak hozzá. Világ Közepe Fesztivál nincs Nefelejcs Klubos spagetti és palacsinta nélkül – az idén is nagy keletje volt hagyományos ételüknek és több száz palacsinta fogyott el. 

A vépi fesztiválok állandó fellépői Tóth Vásárhelyi Ilona, Pető Ferenc Frédi és Horváth Gábor, azaz a Dalkommandó formáció, akik slágerválogatással készültek. Ők léptek színpadra az Iszkiri gyermekzenekar és a Hatos-iskola társastáncosai után. Ovis táncot is láttunk a színpadon – a kisgyermekek oktatója Lukács Nikoletta volt. 

Értékes és különleges tárgyak, ajándékutalványok találtak gazdára a tombolán. Délután a Batyi Fusion és az Intermezzo Latin Klub hozta hangulatba a közösséget, késő este a Soulwave-vel tölthettek több mint egy órát. Tűzijátékkal és a Players bulijával zárt szombat éjjel a fesztivál a világ közepén. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában