Választás 2024

2024.06.09. 11:51

Egy jegyző, tíz település: Csajbi Lívia a bői helyi választási iroda vezetője

Mozgalmasan teltek az elmúlt napok, és legalább ilyen lesz a vasárnap Csajbi Lívia jegyzőnek. A bői közös önkormányzati hivatalhoz tartozik Bő, Chernelházadamonya, Gór, Hegyfalu, Tompaládony, Mesterháza, Répceszentgyörgy, Szeleste, Pósfa, Sajtoskál.

Horváth László

Forrás: VN

- A héten, a helyi választási bizottságok – delegált és választott – tagjai részére tartottam felkészítő oktatást – mondta a bői központban Csajbi Lívia. – Úgy gondoltam, inkább én utazom ki a településekre, és minden egyes bizottságot felkerestem. Azt, hogy minden előkészület megtörténjen, és minden rendben legyen a választásra, személyesen ellenőriztem.

Feladat van vasárnap is, a választás napján 12 óráig van lehetőség mozgóurnát igényelni. Az elektronikusan benyújtott mozgóurna kérelmet a hivatal juttatja el a helyi választási bizottságokhoz. A helyi választási iroda központjába érkeznek a napközbeni jelentések a választáson résztvevők számáról, amiket a választási informatikai rendszerben kell rögzítenünk.

Gyakorlatilag minden, a településeimmel kapcsolatos információ, rendkívüli történés Bőbe fut be, innen intézzük a további teendőket – zárta Csajbi Lívia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában