Választás 2024

2024.06.09. 13:17

Választ Szombathely: eddig nagyarányú részvétel, a jelöltek szavazásra buzdítanak (Frissítve!)

Szombathelyen 11 óráig a választásra jogosultak 24,6 százaléka adta le szavazatát, reggel 6 óra óta több, mint 15 ezren (15 110-en) mentek el szavazni.

Vaol.hu

Rendben zajlik a választás a vasi megyeszékhelyen június 9-én

Fotó: VN-grafika

Frissítve!

Szombathelyen a Nemzeti Választási Iroda 13 órakor közzétett adatai szerint a választásra jogosultaknak már 35,77 százaléka járult a szavazóurnákhoz.  Csaknem 22 ezren szavaztak a vasi megyeszékhelyen, egészen pontosan 21 ezer 968-an. A legnagyobb részvételi arány a 8-as számú választókerületben mutatkozik, ahol 38,93 százaléka szavazott a választóknak, magas a Derkovits városrészen is a 4. számú választókerületben a részvétel, ott a választásra jogosultak 37,03 százaléka elment szavazni.

A legkisebb aktivitás a 3. számú választókerületben, az oladi lakótelepen látszik: ott a szavazásra jogosultak 32,08 százaléka járult a szavazóurnákhoz.  

A jelöltek mind szavazásra buzdítanak közösségi oldalaikon 

Mák Zsombor önkormányzati képviselőjelölt (Fidesz-KDNP) a reggeli órákban életében először szavazott. A szavazóköri helyiség elé érve többen felismerték, mondták neki: „a miénket már megkaptad, rád voksoltunk”.

Választás 2024, Mák Zsombor, Szombathely, 20240609, ut, Unger Tamás / Vas Népe


- Nagyon jól eső érzés volt, hogy felismertek – mondta Mák Zsombor. - Pozitív visszaigazolása ez az elmúlt közel fél év munkájának. Többször is végigjártuk a körzetemet, sokakhoz eljutottunk - mondta el kérdésünkre a kormánypártok képviselőjelöltje. Hozzátette azt is: - A reggeli adatok szerint nagyobb volt az arány, mint legutóbb, szerencsére többen jönnek el szavazni. Remélem, minél többen voksolnak jó helyre, a Fidesz-KDNP jelöltjeire.

Szombathely
Horváth Gábor Kámonban szavazott, ebben a választókerületben is újrázna a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeként
Fotó: VN/Facebook

Horváth Gábor, Kámon, Herény és a Minerva lakópark képviselője, képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP) édesanyjával együtt szavazott, ugyancsak a délelőtti órákban. Közösségi oldalán azt írta:

Édesanyám ma is mellettem állt, ahogy életem folyamán mindig. Együtt mondtunk igent az európai békére és Szombathely fejlődésére.

Németh Krisztián, a 6. számú választókerület önkormányzati képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP) 10 órakor adta le voksát: a békére és Szombathely fejlődésére húzta az ikszeket.

Szombathely
Németh Krisztián, Szombathely 6. számú választókerületének képviselőjelöltje a békére és Szombathely fejlődésére húzta az ikszeket
Fotó: © Cseh Gábor

Legyünk ma ott a szavazóurnáknál minél többen, hiszen a tét óriási!

- írta közösségi oldalán Ferenczy Balázs, a 9. számú választókerület képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP).

Szombathely
Ferenczy Balázs, Szombathely 9. számú választókerületének önkormányzati képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP) a június 9-ei választáson 
Fotó: VN/Facebook

 

Ugyanebben a választókerületben indul Kelemen Krisztián képviselőjelölt (ÉSZ), aki a családjával együtt érkezett a lakcíme szerinti szavazókörbe.

Szombathely
Kelemen Krisztián képviselőjelölt (ÉSZ) a családjával érkezett a szavazókörbe
Fotó: VN/Facebook

Eljött ez a nap is. Én már túl is a szavazáson. Legyen szép vasárnapunk

 - osztotta meg még reggel 7 óra előtt követőivel Czeglédy Csaba, a Derkovits városrész (5. számú választókerület) független képviselőjelöltje Facebook-oldalán a bejegyzést. 

Szombathely
Czeglédy Csaba, az 5. számú választókerület független képviselőjelöltje is már szavazott
Fotó: VN/Facebook

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián ugyancsak leadta szavazatát a vasi megyeszékhelyen. Pars az 5. számú választókerületben Czeglédy Csaba kihívójaként a Fidesz-KDNP színeiben méretteti meg magát. 

Szombathely
Pars Krisztián olimpiai bajnok, Szombathely 5. számú választókerületének önkormányzati képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP) 
Fotó: Cseh Gábor

Putz Attila, a 6. számú választókerület képviselőjelöltje (ÉSZ) felesége és édesanyja kíséretében érkezett a zanati szavazókörbe. Facebook-oldalán azt írta:

Minden szavazatra szükség van, hogy folytatódhassanak a körzet megtervezett fejlesztései!

Szombathely
Putz Attila képviselőjelölt (ÉSZ) feleségével és édesanyjával érkezett a zanati szavazókörbe
Fotó: VN/Facebook

Szavazásra buzdított közösségi oldalán dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere, az 1. számú választókerület önkormányzati képviselőjelöltje (ÉSZ) is, aki feleségével közösen járult a szavazóurnához. "Ne más döntsön helyetted!" - írta, egyben jelezte: Nemény András polgármesterjelöltre (ÉSZ) és az Éljen Szombathely Egyesület képviselőjelöltjeire kéri leadni  voksokat. 

Szombathely
Dr. László Győző, az 1. számú választókerület önkormányzati képviselőjlöltje (ÉSZ) és felesége is már leadta voksát
Fotó: VN/Facebook

Nemény András, Szombathely jelenlegi polgármestere családjával érkezett leadni a voksát, felhívja a figyelmet arra, hogy minden szavazat számít. 

"Én már leadtam a voksom! Tegyen így a mai napon Ön is! Támogassa dr. Nemény Andrást polgármesternek, jómagamat, Lukács Dánielt pedig belvárosi képviselőnek. Éljen Szombathely, hajrá belváros!" - közölte Facebook-oldalán Lukács Dániel képviselőjelölt (ÉSZ), a Momentum szombathelyi politikusa.

Szombathely
Lukács Dániel, a szombathelyi belváros képviselőjelöltje (ÉSZ) is szavazott június 9-én 
Fotó: VN/Facebook

Én már szavaztam

 - írta a reggeli órákban közösségi oldalán Balassa Péter, a Konzervatívok Egy Jobb Városért polgármesterjelöltje, egyben arra biztatta a választókat: tegyék voksukat a civil szervezet jelöltjei mellé Szombathelyen.

Szombathely
Balassa Péter országgyűlési képviselő (Jobbik), a Konzervatívok Egy Jobb Városért szombathelyi polgármesterjelöltje a június 9-ei választáson
Fotó: VN/Facebook

Dr. Melega Miklós, az oladi városrész (3. számú választókerület) kereszténydemokrata képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP) szintén szavazott. 

Szombathely
Dr. Melega Miklós, Szombathely 3. számú választókerületének önkormányzati képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP) a június 9-ei választáson 
Fotó: © Cseh Gábor

 Mint ahogy dr. Horváth Attila alpolgármester is, aki képviselőjelöltként újrázna a 3. számú választókerületben.  

Szombathely
Dr. Horváth Attila alpolgármester, Szombathely 3. számú választókerületének önkormányzati képviselőjelöltje (ÉSZ) a június 9-ei választáson 
Fotó: VN/Facebook

Itt írtunk korábban arról, hogy dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Illés Károly, a belváros képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP) szerint a június 9-ei választás kiemelten fontos. 

Választási hírfolyamunk:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában