Második alkalom

2024.07.13. 13:00

Horgászverseny gyereknek Körmenden - Két korosztályban mérhetik össze tudásukat, szerencséjüket

A Munkás és Határőr Sporthorgász Egyesület második alkalommal szervez horgászversenyt a várkerti tavon, ahol a gyerkőcök két korosztályban mérhetik össze tudásukat, szerencséjüket.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Szendi Péter

A tavalyi évben rendezték meg első alkalommal azt a horgászversenyt, melyen idén 6-9 éves, valamint 10-14 esztendős korosztályban versenyezhetnek egy jót a gyerekek. A biztonság érdekében a családi összejövetelnek is beillő rendezvényt a szervezők nem a jóval veszélyesebbnek tartott Rába-parton, hanem a Várkertben található tavon tartják meg július 27-én, szombaton 7:15 és 10:15 óra között. Az indulók csak úszós szereléket használhatnak, a haltartó szák alkalmazása pedig kötelező.

- A tavalyi első alkalommal 20 gyerkőc versenyzett, most viszont úgy néz ki, hogy minimum megduplázódik a létszám. A tóban egyébként szinte minden édesvízi hal megtalálható, még szürkeharcsa is. A gyerekek viszont inkább kisebb zsákmányt ejtenek, tavaly 80 dekás volt a legnagyobb. De nem is ez a leglényegesebb, hanem az az élmény, amit a közös horgászat, versengés jelent a szüleik, barátaik jelenlétében – fogalmazott a verseny főszervezője, Horváth László, aki hozzátett: nevezni előzetesen a 30/716-3550-es, valamint a 30/906-4181-es telefonszámokon lehet. A regisztráció a verseny napján 7:00-7:15 óra között lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában