Hagyomány

2024.08.22. 19:01

Aratási végzőn ünnepelte a szezon befejezését a Répcelaki Gazdakör

Évtizedes hagyomány Répcelakon, hogy a helyi gazdák és meghívott vendégeik megünneplik a sikeres betakarítást. A Répcelaki Gazdakör idén is megtartotta aratási végzőjét a Kossuth utcai szabadidőparkban.

Forrás: Winkler Krisztina

A Répcelaki Gazdakör hagyományos augusztusi aratási végzőjén az összegyűlteket idén is Pap György, a Gazdakör elnöke köszöntötte, aki kiemelte, a végzővel az aratási szezon befejezését ünneplik közösen a répcelaki gazdák. Hozzátette, sok támogatója van a körnek, akik idén az önkormányzattól is sok figyelmet kaptak, számos mezőgazdasági utat tettek rendbe a szezonra.

Az aratási végző sikeréhez sok szorgos kéz járult hozzá: a tűzoltók a rendezvénysátrat, a Csánigi Vadásztársaság a vadpörkölt alapanyagát, egy vaskeresztesi borosgazda pedig bort pedig ajánlotta fel számukra.

A rendezvényen a városvezetést dr. Kiss Julianna jegyző és Szabó József polgármester képviselte. A polgármester gratulált a gazdák eredményeihez és közösségéhez, valamint az önkormányzat további támogatásáról biztosította őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában