Pályázat

2024.08.03. 14:21

Támogatás a vasi tűzoltóságoknak: összesen több, mint 18 millió forintot kapnak

Az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt pályázatra a celldömölki, a vasvári, a répcelaki, a csepregi és a kőszegi tűzoltóság is jelentkezett, eredményesen. A vasi tűzoltóságoknak megítélt támogatás több, mint 18 millió forintra rúg.

Vaol.hu

A csepregi tűzoltók is részesültek a támogatásból Vas Népe

Fotó: VN-Archív/UT

A pályázat az eszközállomány bővítését, a gépjárművek és tűzoltó-technikai eszközök felújítását, javítását teszi lehetővé, továbbá a szertárépítéséhez, felújításához is hozzájárul - tudtuk meg a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról. A támogatásokra vonatkozó javaslatot a katasztrófavédelem főigazgatója jóváhagyta, ennek értelmében az országban 60 önkormányzati tűzoltóság összesen 224 millió 500 ezer forint támogatásban részesül. A fennmaradó keretösszeg a természetbeni támogatások (szakfelszerelések, EDR rádiók) esetleges árváltozásához biztosít fedezetet.

Támogatás a vasi tűzoltóságoknak
Támogatás a vasi tűzoltóságoknak: eszközállományukat is bővíthetik a pénzből 
Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

A pályázók a megítélt támogatások összegeiből több mint 130 millió 100 ezer forint értékben maguk szerezhetnek be védő- és technikai eszközöket, huszonnyolc önkormányzati tűzoltóság a gépjárműveinek, illetve technikai eszközeinek felújítására, javítására fordíthat összesen 43 millió 700 ezer forintot, huszonegy tűzoltóság szertár építésére, felújításra nyert el 45 millió 400 ezer forintot, továbbá természetbeni támogatásként kilenc pályázó kap tűzoltó szakfelszereléseket, EDR rádiókat, összesen 5 millió 300 ezer forint értékben.

Támogatás a vasi tűzoltóságoknak 

Vas vármegyéből mind az öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokság pályázott, tette ezt sikeresen. A kőszegi, répcelaki, csepregi, celldömölki és a vasvári önkormányzati tűzoltóságok több mint 18 millió forint értékű támogatásban részesülnek

- olvasható a közleményben. A megosztott táblázatból az is kiolvasható:

  • a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság 3 millió 757 ezer 760 forintot, 
  • a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság 3 millió 760 ezer 570 forintot, 
  • az Önkormányzati Tűzoltóság Vasvár 3 millió 760 ezer forintot, 
  • a Csepregi Önkormányzati Tűzoltóság 3 millió 747 ezer 694 forintot, 
  • a Kőszegi Önkormányati Tűzoltóság pedig 3 millió 755 ezer 700 forintot nyert támogatásként. 

A csepregiek további 235 ezer forintot használhatnak fel tűzoltó védőkesztyűk vásárlására és 428 ezer forintot védősisak beszerzésére. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában