Hétvége számai

2024.08.26. 13:42

A tilalom ellenére többen kezdtek égetésbe Vasban - tizenegy tűzesethez riasztották a tűzoltókat

Tizenegy tűzesethez riasztották a vármegye tűzoltó egységeit a hétvégén.

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Tóth Imre

Növényi hulladékot égetett pénteken reggel egy lakó Mikosszéplakon, a Dózsa György utcában. A vasvári önkormányzati és a hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották és felhívták a lakó figyelmét a tűzvédelmi szabályok maradéktalan betartására - kezdte beszámolóját hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Nyolcvan négyzetméteren égett pénteken délután a száraz fű egy ikervári családi ház kertjében, a Kossuth utcában. A lángok a szomszédos ingatlan kertjében lévő száraz aljnövényzetre is átterjedtek. A sárvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók négy vízsugárral a tűz továbbterjedését megakadályozták és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. 

Utánfutón szállított lakókocsi égett pénteken délután a 86-os főúton Nádasdnál. A tűz az utánfutóra és az út mellett lévő száraz aljnövényzetre is átterjedt. A körmendi hivatásos tűzoltók elsőként intézkedtek a személyautó utánfutóról való leválasztásában, majd vízsugarakkal eloltották a lángokat. Az oltást követően az egység hőkamerával vizsgálta át a lakókocsit. 

Kerti hulladékot égetett pénteken este egy lakó Bozzaiban, az Új utcában. A szombathelyi hivatásos és a vépi önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat és felszólították az égetést végző embert a tűzvédelmi szabályok betartására. 

Út menti száraz aljnövényzet égett szombaton délután Gérce közelében. A sárvári hivatásos tűzoltó először vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Farakás égett szombaton este egy kemeneskápolnai családi ház kertjében, a Szabadság utcában. A celldömölki önkormányzati és a köcski önkéntes tűzoltók először megakadályozták, hogy a lángok a tárolt tűzifa közelében lévő családi házra is átterjedjenek és eloltották a lángokat. Az oltást követően megbontották a farakást, hogy könnyen hozzáférjenek a még izzó részekhez. 

Hűtőfolyadék folyt a forró motorra, ez okozta egy autó motorterének füstölését vasárnap hajnalban Lukácsháza közelében. A kőszegi önkormányzati és a kőszegszerdahelyi tűzoltók hőkamerával vizsgálták meg a motorteret, valamint megszüntették a forgalmi akadályt. 

Fahasábok izzottak vasárnap délután Magyarszecsőd közelében. A körmendi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel az izzást megszüntették. 

Kis méretű utcai kuka égett tegnap délután Szombathelyen, a Csók István utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral a tüzet eloltották. A tűzeset során nem sérült meg senki, a műanyag kuka a tűzben teljesen megsemmisült. 

Száraz fű és háztartási hulladék égett tegnap este Jánosházán, a Damjanich utca egyik családi házának kertjében. A sárvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal a tizenöt négyzetméteren lévő tüzet eloltották. 

Sorház kert felőli előteteje égett ma hajnalban Szombathelyen, a Deák Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói a helyszínen nagy füstöt tapasztaltak, tűz már nem volt. Az egység az áramtalanítást követően vízsugárral és kéziszerszámokkal az előtető izzó részeit visszahűtötte, majd megbontotta a tetőszerkezetet és hőkamerával átvizsgálta a felhevült részeket. 

... és a viharos szél miatti riasztások:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában