Utánajártunk

2024.09.15. 11:30

Itt a fűtési szezon! Miért kell a szombathelyi távhős lakásban élőknek vasárnap fázniuk?

Miért kell fázniuk a szombathelyi távhős lakásokban élőknek vasárnap? Szeptember 15-én hivatalosan is elkezdődött a fűtési szezon. Utánajártunk.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Lapunk is beszámolt róla, kánikulában kezdődött a tanév, több vasi iskolában rövidített tanítási napokat rendeltek el. Ehhez képest pénteken kora délután 6-7 Celsius fokot mutatott a hőmérő. Vasárnap - szeptember 15-én - pedig hivatalosan is elkezdődött a fűtési szezon. 

fűtési szezon
Szeptember 15-én vasárnap elkezdődött a fűtési szezon, mégis hidegek a radiátorok a szombathelyi távhős lakásokban  
Fotó: MW-archív

Papíron elkezdődött a fűtési szezon, az önkormányzati cég mégsem fűt

A szolgáltatást szeptember 15-én, vagy azt követően azon a napon kezdjük meg, amelyet megelőzően legalább három napon keresztül egybefüggően 15 °C alatt maradt a napi átlaghőmérséklet. Az e pontban foglaltaktól kizárólag a közszolgáltatási szerződésben vagy írásbeli megrendelés esetén lehet eltérni. Az időjárás-előrejelzésekre figyelemmel felkerestük valamennyi érintett lakóközösség képviselőjét, közülük csupán egy partner mondta le írásban a fűtésszolgáltatást - közölte érdeklődésünkre a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.  

Meddig kell még kibírni a hideg szombathelyi lakásokban?

A Szombathelyi Távhőszolgáltató hozzátette: 

Hétfőn - amennyiben azt a külső hőmérséklet is indokolja - Szombathelyen több, mint 11 ezer lakásban és az intézmények jelentős részében lesznek melegek a radiátorok. A fűtésszolgáltatás megkezdésének időpontját a távhőszolgáltatással ellátott épületek lakóközösségeinek képviselői tudomásul vették

 - közölték lapunkkal. 

A baloldali városvezetésű önkormányzat által fenntartott cég döntését a távhős lakásokban élők - idősek, gyerekek, csecsemők - kénytelenek így most "tudomásul venni": aszerint hiába uralkodik kint napok óta 15 Celsius-fok alatti hőmérséklet, a következő hosszú órákban is még hidegek maradnak a radiátorok. 

Rossz hír a Váci utca 46-66. szám alatti társasházban élőknek, hogy a távhőszolgáltató cég tájékoztatása szerint hibaelhárítás miatt 2024. szeptember 17-én kedden 7:30 órától várhatóan legkésőbb 2024. szeptember 18-án szerdán 18:30 óráig a távhőszolgáltatás azokban a lépcsőházakban átmenetileg szünetel majd.

Ahol központi gázkazán van a társasházban, ott már fűtenek

- A központi gázkazánokat a karbantartók pénteken elindították, amelyik lakó szeretné, már fűthet. Egyeztettünk a Szombathelyi Távhőszolgáltatóval is, részünkről egyik lakásban sem mondtuk le a szolgáltatást, hétfőn már a távhős ingatlanokban is melegek lesznek a radiátorok - tudtuk meg Beliznai Pálnétól, a BEM Lakásszövetkezet elnökétől. 

Celldömölkön is hidegek a radiátorok 

Celldömölkön péntekig senki sem igényelték a fűtésszolgáltatást, valamennyi vépi távhős lakásokban már várhatóan pénteken beindítják a fűtést - közölte érdeklődésünkre Ládonyi Adrienn, a szolgáltatásért felelős Veolia Energia Magyarország Zrt. képviseletében. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában