Jó hírek érkeztek

2 órája

Horrorbaleset Vépnél - A súlyosan megsérült kislány és az anyukája is hazavágyik a kórházból – Exkluzív interjú a vaol.hu-n!

Folyamatosan javul annak a kétéves kislánynak az állapota, aki augusztus elején nagypapájával szenvedett súlyos autóbaleset Vépnél. Az anya, a nap 24 órájában a zalaegerszegi kórházban a kislányával van. Bernadett Vas Népének mondta el, miként telnek a napjaik.

Horváth László

Vépnél történt a súlyos baleset augusztus elején

- Nagyon bíztam benne, hogy ezen a hétvégére, ha csak pár napra is, de hazamehetünk. Sajnos erre most nem volt lehetőség 

– mondta Bernadett a zalaegerszegi kórházól.

– Sok elintéznivaló lenne otthon, a házkörül. Jó lenne végre a saját ágyunkban aludni a kislányommal. Augusztus 9-e óta kórházban vagyunk, jólesne kicsit kimozdulni, szusszanni egyet. Itt a kórházban kialakult a napirendünk: reggeli, gyógytorna, ebéd, pihenés, vizsgálatok, fürdetés altatás. Pénteken pedig kutyás terápia van. A lányom egyre jobban van, gyógyulnak a sérülései. De még mindig gyógyszert kell szednie.

– Szegénykémnek, több csontja eltört a kezén, a lábán, megsérült a feje. Talán nem is emlékszik a történtekre. 

Igaz, mostanában egyre többször keresi a nagypapáját. Próbálom elmagyarázni neki, hogy ő már felköltözött az angyalkákhoz.

- Azon, a végzetes augusztusi napon édesapám nálunk volt, aztán a lányommal előbb elindultak hozzájuk Bozzaiba, mint én – idézte fel Bernadett. – A biztonságra nagyon ügyelt, mielőtt elindult, mindig bekötötte a gyerekülésbe az unokáját. Akkor is így tett! Egy kicsivel később indultam utánuk, amikor Szombathelyen a vépi körforgalomhoz értem, eltereltek a rendőrök. Még rá is néztem a mentőhelikopterre, de a legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy a kislányommal emelkedik a magasba. Aztán, hazaérve kaptam a felfoghatatlan hírt, édesapám az egyik áldozat. Tudtam, erősnek kell lennem, annak ellenére is, hogy az elmúlt időszakban több szörnyűség is történt az életemben. A baleset után a lányom a győri kórházba szállították, majd, amikor már olyan jó lett az állapota, Zalaegerszegen folytatódik a rehabilitáció. 

Nagyon remélem, már csak egy hónap, és végleg hazamehetünk. Egyedül vagyok, mindent jómagam csinálok. A testvérem, amikor teheti meglátogat.

 A közösségi médiát figyelve hozzám is lejutnak a hírek. Sokat köszönhetek a Vasivíznek, ahol édesapám dolgozott és nekem is ez a cég a munkahelyem. Jól esett a bozzaiak összefogása. 

Egy korábbi írásunkban számoltunk be arról, hogy jótékonysági sportdélutánt szerveztek a Vép és Szombathely között nemrég történt tragédiában balesetet szenvedett két és féléves kislány megsegítésére Bozzaiban. Meghaladja az egymillió forintot az összegyűlt pénz. – Bozzai lakos volt a tragédia egyik áldozata. Mögötte ült a kis unokája, akinek a családja bár nem a falunkban él, mégis úgy éreztük, érintettek vagyunk. A felhívásunkra rengeteg felajánlás érkezett mind a programszervezésben, mind egyéb segítségben – mondta akkor Héra-Csizmadia Fanni, Bozzai polgármestere. 

Továbbra sem túlzás azt mondani, hogy Vas vármegye és az egész ország szorít a kétéves kislány mielőbbi gyógyulásáért. 

Mint megírtuk, augusztus 9-én borzalmas közlekedési baleset történt Vépnél, ahol ketten életüket vesztették. Egy kislányt mentőhelikopter szállított kórházba kritikus állapotban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában