Programokkal várja a híveket a Via Sacra

2 órája

A Pedagógus Női Kar zenés áhítatával kezdődött el Sárváron a Via Sacra szakrális hét

Sárváron idén is egész héten át programokkal várja a híveket a Via Sacra - Templomok Éjszakája programsorozat, ami hétfőn, a Pedagógus Női Kar zenés áhítatával vette kezdetét.

Polgár Patrícia

Hétfőn az idén 55. születésnapját ünneplő sárvári Pedagógus Női Kar és Vertetics Szabina kántor közreműködésével tartottak zenés áhítatot Adj békét Uram! címmel a Szent Miklós templomban.

Kedden interaktív hangszersimogatóval és népzenei bemutatóval folytatódott a szakrális hét az evangélikus könyvtárban. A foglalkozást Végh Szabolcs egyházmegyei felügyelő, népzenész tartotta.

Szerdán este a Szent László templomban a templom védőszentjéről szóló zenés-verses előadást láthattak az érdeklődők Horváth Tibor kántor és a Szent László Katolikus Általános Iskola diákjai tolmácsolásában.

A rendezvénysorozat pénteken 18 órakor folytatódik a református templomban, ahol Találkoztam Ővele című előadását mutatja be a Gulliver Színpad. Köszöntőt mond Szentgyörgyi László lelkész.

A templomok éjszakája programjainak sorára Pál Feri Atya előadása teszi fel a koronát. Az atya s10 órakor érkezik a Spirit Hotelbe Hogyan válhat erőforrássá a múlt, hogyan alakítható szabadon a jövő? Című előadásával.

A rendezvényekre felekezeti hovatartozástól függetlenül minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában