Középiskolásoknak szólt

2 órája

4 SZAK-4 ÁSZ - az ELTE SEK Közgazdaságtudományi Intézete szakjaival ismerkedhettek a diákok

Ismét megrendezte az ELTE Közgazdaságtudományi Intézete középiskolásoknak szóló programját. Az ELTE SEK campusán megtartott 4 SZAK-4 ÁSZ elnevezésű programon az intézet négy alapszakjával ismerkedhettek meg a diákok.

Polgár Patrícia

Fotó: Unger Tamás

A középiskolásoknak szóló játékos gazdasági tanszékfoglalóra elsősorban 10-13. évfolyamos tanulókat vártak. A  4 SZAK-4 ÁSZ elnevezésű  rendezvény során bepillantást nyerhettek a közgazdaságtan különböző területeibe, megismerhették az egyetem szombathelyi képzésének gazdasági szakjait.

4 SZAK-4 ÁSZ
4 SZAK-4 ÁSZ: az ELTE SEK tartott tájékoztatót 
Fotó: Unger Tamás

A 4 SZAK-4 ÁSZ programon bemutatott egyetemi szakok 

  • gazdálkodás és menedzsment,
  • kereskedelem és marketing,
  • pénzügy és számvitel,
  • turizmus-vendéglátás.

A diákokat hat helyszínen várták az előadások, hallhattak pénztörténeti érdekességeket, volt előadás a kultúra és a marketing kapcsolatáról, betekintést kaphattak az élményszerű gasztronómia világába, adózási ismereteket sajátíthattak el, az egyetemi hallgatók pedig az egyetemi életbe adtak számukra betekintést. Végül a díszteremben online kvízen vehettek részt, ahol apróbb ajándékokkal gazdagodhattak, ám aki a fődíjat nyerte meg, az egy tortát vihetett haza magával.

A helyszíneken Dr. Varga Imre tanszékvezető egyetemi docens kalauzolt körbe bennünket, akitől megtudtuk: öt szombathelyi (Savaria Technikum és Kollégium, Kanizsai Dorottya Gimnázium, Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum, ELTE Bolyai Gimnázium, Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium) és két vidéki (Sárvári Turisztikai Technikum, Jurisich Miklós Gimnázium) középiskolából érkeztek diákok a pályaorientációs rendezvényre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában