A gyermekek után jár

3 órája

Megduplázza a kormány a családi adókedvezményt

A gyermekek után járó családi adókedvezmény jövő év júniusától ötven százalékkal, 2026-tól pedig további ötven százalékkal növekszik – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Ez azt jelenti, hogy a gyermekek után járó családi adókedvezmény összege a kormányintézkedés nyomán megduplázódik.

Vaol.hu

A családi adókedvezmény családalapítást ösztönző adóalap-kedvezmény, amit a gyermekek után lehet igényelni. Lényegében úgy fordítható, hogy a gyermekek számától függően csökken a fizetendő személyi jövedelemadó. Megkérdeztünk egy kétgyermekes családanyát, hogy mit jelent a családi adókedvezmény megduplázása az ő mindennapjaiban.

családi adókedvezmény
A családi adókedvezmény megduplázása jól jön egy kétgyermekes családnak, több tízezer forint is maradhat a kasszában
Fotó: MW-archív

Zsákainé Nagy Beáta elmondta:

Kétgyermekes család vagyunk, a mostani húszezres családi adókedvezmény 2025. júniustól harmincezerre, 2026. januártól negyvenezerre emelkedik. Szükség volt erre a lépésre. Így egyfajta inflációkövetés is megvalósul, bár nem lehet tudni, hogy mennyivel drágul még minden jövőre, illetve azután. A jelenlegi gazdasági helyzet nekem azt is jelenti, hogy jobban odafigyelek a kertünkben az alapanyagok megtermelésére. Minden forint számít ezért nagyon örülök, hogy ezzel is emelkedni fog a családunk bevétele.

 

Családi adókedvezmény megduplázása két lépésben

A családi adókedvezmény megduplázása egy a kormány családbarát intézkedéseinek sorában a csok+, a falusi csok és a babaváró támogatás után. A családi adókedvezmény megemelése két lépésben valósul meg, a megduplázás nyomán akár több tízezer forint is maradhat havonta a családok kasszájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában