Gyásznap

2 órája

Az emlékerdőben emlékeztek a vértanúkra

Közös megemlékezést tartott a Szombathelyi Erdészeti Zrt, a Vas Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület, a Vas Vármegyei Önkormányzat Nyugdíjas Klubja, valamint Ivánc Község Önkormányzata az Ivánc és Őriszentpéter között található Aradi Vértanúk Emlékerdőben, a vértanúk kopjafája mellett.

Vaol.hu

Október 6-a gyásznap és ünnep egyszerre. Hősöket ünneplünk, akik életüket adták a szabadságért - hangsúlyozta beszédében Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke a Szombathelyi Erdészeti Zrt. által létrehozott Aradi Vértanúk Emlékerdőnél tartandó megemlékezésen. Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója pedig úgy fogalmazott: - A múlt sohasem múlik el. Ami elődeinkkel megtörtént, az része az életünknek. Nem létezik nemzeti önismeret a múlt ismerete nélkül.  

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. hozta létre az emlékerdőt
A Szombathelyi Erdészeti Zrt. hozta létre az emlékerdőt

Gyarmati Tibor, Ivánc polgármestere köszönetet mondott az erdészetnek, hogy a természet tisztelete mellett nagy odafigyeléssel ápolják a magyar történelmi hagyományokat.  

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában