Program

2 órája

Lehet-e barátunk a stressz? – Előadás Szombathelyen a lelki egészség világnapján

A Lelki Egészség Világszövetsége (World Federation for Mental Health) kezdeményezésére 1992 óta október 10. a Lelki egészség világnapja. Az alkalomból az ELTE PPK szombathelyi Pedagógiai és Pszichológiai Intézetének pszichológia szakcsoportja is szervezett programot.

Vaol.hu

Forrás: Pexels

A szakcsoport feladatának tartja, hogy a világnap kapcsán minden évben felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára, és lehetőségeihez képest tegyen azért, hogy minél több hiteles információ és hatékony eszköz váljon elérhetővé a lelki egészség megőrzéséhez és helyreállításához.

Lelki egészség világnapja
Lelki egészség világnapja
Forrás: Pexels.com

Ebben az évben a megyében dolgozó védőnőknek és védőnő hallgatóknak ajánlanak lehetőséget, hogy töltsenek el egy délutánt a szak oktatóival és hallgatóval, hogy legalább néhány órára kiszakadva a feladataikból, mások helyett saját magukkal, saját jóllétükkel és lelki egyensúlyukkal foglalkozhassanak azoknak a módszereknek a segítségével, amelyeket a délután során tartandó előadáson és workshopokon bemutatunk.

Programjukkal egyben szeretnék támogatni a segítő szakmák/szakemberek és hallgatók közötti kapcsolatokat, a párbeszéd kialakulását.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában