Közlekedés

2 órája

Figyelem! Napokra lezárták az M86-os autóút egyik kihajtóját

Útlezárás Vasban. Az M86-os autóút egyik kihajtóját október 22-étől több napon át nem használhatjuk - tudtuk meg Sárvár Facebook-oldaláról. Az MKIK sajtó osztálya lapunkat arról tájékoztatta: a szakasz felújítása része volt az éves nagykarbantartási tervnek.

Vaol.hu

Lezárták a Sárvár csomópontot az M86-os autóúton - írta meg a Sárvár Lendületben Facebook-oldal.  Az M86-os autóút Szombathely felé vezető oldalán a 93-as km-nél lévő Vát/ Sárvár csomópont le- és felhajtó ágát érinti a lezárás. 

M86-os autóút
M86-os autóút Szombathely felé vezető oldalán a sárvári csomópontot érinti a lezárás 
Illusztráció: VN-archív/Unger Tamás

M86-os autóúton változás!

A lezárás miatt tovább kell haladni a 86-os km-nél lévő Nemesbőd / Vép csomópontig, ahol a pálya Csorna felé vezető oldalára kell visszahajtani, ahonnan le lehet térni a 93-as km-nél lévő csomópontban Vát és Sárvár települések felé. Felhajtani a M86-os autóút Szombathely felé vezető oldalára Vépnél lehet - írták.

Megkerestük az MKIK Sajtóosztályát is az ügyben, kérdésünkre közölték: 

A kérdéses szakaszon (M86 autóút 92-99 km közötti szakasza) a mai napon átépítették az 1+1 terelést, így a Szombathely felé vezető pályaoldalt felújítás miatt lezárták. A pálya Szombathely felé vezető oldalán a szintrehozás ideje alatt a 93-as km-nél lévő Vát / Sárvár csomópont le- és felhajtó ága sem használható. Ezért a pályán közlekedőknek tovább kell haladniuk a 86-os km-nél lévő Nemesbőd / Vép csomópontig, ahol a Csorna felé vezető oldalra kell visszahajtani, ahonnan lehet letérni a 93-as km-nél lévő csomópontban Vát és Sárvár települések felé. Felhajtani az autóútra Szombathely felé Vép teleülésnél lehet. Terveink szerint a zárás várhatóan október 30.-ig lesz érvényben.

 

Arra is kitértek:  tavaly kezdték Magyarország történetének legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítását, az MKIK-hoz tartozó pályákon (https://mkif.hu/terkep/) a 2023 és 2025 közötti három évben 538 km hosszan cserélik a burkolatot, ha kell több rétegben. Megújul országszerte 200-nál is több híd és felüljáró, 50-60 csomópont vízelvezető rendszere és esetleges rézsűcsúszásai. Tavaly az 1237 km-es főpálya 19%-a újult meg, idén újabb 20% megújítását tervezik. Az üzemeltetésre, felújításra átvett pályák burkolatának állapotát folyamatosan figyelik, ennek a szakasznak a felújítása része volt az éves nagykarbantartási tervnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában