Folytatódik az ügy

2 órája

Medve a Dunántúlon: medveüvöltésről számoltak be a lakók, megszólalt a polgármester

A Komárom-Esztergom vármegyei Bajóton borzolta a kedélyeket a közelmúltban az állítólagos vadállat felbukkanása, amelyet a környékbeliek több helyen és napszakban is látni véltek. A település polgármestere, Tóth Zoltán a hirado.hu-nak mesélt a medve felbukkanásáról, és több érdekességet is elárult.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról portálunkon mi is beszámoltunk, a múlt héten egy rejtélyes vadállat feltűnése borzolta a kedélyeket a Komárom-Esztergom vármegyei Bajót közelében. Többen is látni vélték az állatot, akit a legtöbben medveként azonosítottak. A község polgármestere, Tóth Zoltán is azonnal a medve nyomába eredt - számolt be róla a kemma.hu. A polgármester most a hirado.hu-nak is megszólalt a vadállat ügyében.

Mint a polgármester közösségi oldalán megosztott bejegyzés alapján írtunk róla, az ilyen bejelentéseket kellő komolysággal és súllyal kezel az ember, főleg, ha szavahihető egyénektől származnak. Ezért a polgármester rögtön felvette a kapcsolatot az illetékes hatósággal, a rendőrséggel és jelezte a medveészleléseket a vadásztársaságnak és a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársainak is.

Miután megjelent a medveészleléssel kapcsolatos közlemény a közösségi oldalunkon, még többen jelezték, hogy látták a településen a nagyragadozót, de eddig nem merték jelezni, attól féltek, bolondnak tartanák őket

– árulta el a hirado.hu-nak a polgármester, aki az érintett területeket maga is átvizsgálta, de nem talált medve jelenlétére utaló láb- vagy székletnyomokat. 

Viszont, ha valóban medve él Bajóton, arra napokon belül bizonyíték is lehet, hiszen a legtöbb vadetető közelében működnek webkamerák. De a polgármester arra gyanakszik, hogy a helyiek egy megtermett vaddisznót vagy szarvast hittek medvének.

Volt, aki azt állította, hogy hallja éjszakánként üvölteni a medvét, ám most van a szarvasbőgés időszaka, szerintem a barcogást vélték medveordításnak

 – vélekedett Tóth Zoltán, majd hozzátette, ha mégis medve jár a környéken, akkor az valószínűleg a Börzsönyből vagy Szlovákiából érkezett. 

A teljes cikk a kemma.hu-n olvasható!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában