Alakuló ülés

3 órája

Megválasztották az új alpolgármestereket Körmenden

Dr. Szabó Barna polgármester után esküt tettek az újonnan megválasztott helyettesek, valamint az önkormányzati bizottságok elnökei, és tagjai is Körmenden.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Jámbori Tamás

A Himnusz eléneklése után a városatyák megszavazták a 12 napirendi pontból álló nyilvános közgyűlés forgatókönyvét. Ezt követően előbb a képviselő-testület tagjai, majd a polgármester tett esküt. Dr. Szabó Barna egy gyors „székfoglalót” is tartott, melyben a számára legfontosabb irányelveket ismertette.

alakuló ülés Körmend
Alakuló ülés Körmenden
Fotó: Jámbori Tamás

Egyik legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy megszüntessük azt a szakadékot, ami városunk lakói között tátong. Ezen kívül kompromisszumkészségre, közös munkára, jó kommunikációra, határozottságra, következetességre és lendületre lesz szükségünk az elkövetkezendő öt esztendőben ahhoz, hogy közösen tudjunk Körmendért tevékenykedni 

– fogalmazott dr. Szabó Barna, aki külön kiemelte, hogy az átláthatóság elvén demokratikusan fogja vezetni a Rába-parti települést.

Az új polgármester társadalmi megbízatásban látja majd el a feladatát, ezért arra tett javaslatot, hogy az eddigi egy helyett, két alpolgármestere legyen a városnak. Ezután a képviselők titkos szavazással Faragó Gábort (Fidesz-KDNP), valamit Czafit Csabát (Változást a Városért Egyesület) választották meg a pozíciókra. Ők szintén társadalmi megbízatásban tevékenykednek majd.

Körmend - Bizottságok elnökei

Az alakuló ülés során elfogadták a különböző bizottságok elnökeire, valamint tagjaira tett javaslatokat is. Ezek szerint a Pénzügyi és Számviteli Bizottságot Szlávik Csaba (VaVE), a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottságot Kocsis István (VaVE), a Kulturális, Sport és Ifjúsági Ügyek Bizottságát Tóth Judit (VaVE), míg a Szociális és Egészségügyi Bizottságot Petrovics László (VaVE) vezeti majd.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában