Közügyek

2 órája

Menüválasztásos ebéd: minden sárvári iskolában ez lesz

Hajnali kettőig lehetnek nyitva november 1-jétől Sárváron a vendéglátóhelyek. Egyebek mellett erről és a menüválasztásos ebéd valamennyi általános iskolába való bevezetéséről is határozott a sárvári képviselő-testület a szeptemberi ülésén.

Polgár Patrícia

Az ötéves önkormányzati ciklust méltóképpen, a köszönet és elismerés hangjait kifejezve zárták le Sárváron a jelenlegi testület utolsó képviselő-testületi ülésével. Ezt követően áttértek a napirendi pontok megtárgyalására.

Minden sárvári általános iskolábana bevezetik a menüválasztásos ebédet - többek között erről is döntöttek a képviselők a szeptemberi testületi ülésen Sárváron.
Minden sárvári általános iskolábana bevezetik a menüválasztásos ebédet - többek között erről is döntöttek a képviselők a szeptemberi testületi ülésen Sárváron.

A képviselők egyebek mellett rendeletet alkottak a vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartásáról. A döntés azt célozza, hogy - a városban élők és szórakozni vágyók érdekeinek figyelembevétele mellett - Sárváron, mint az ország egyik kiemelt, gyógyhely címmel rendelkező turisztikai központjában a lakosság pihenéshez való jogának védelme, az esetleges csendháborítás, garázdaság megelőzésével a helyi közbiztonság erősítése – írja a Sárvár Lendületben. Mint írják, Sárváron mintegy 150 vendéglátó kiskereskedelmi üzlet működik, több hajnali 2 óra után is nyitva tart. Az elmúlt időszakban a működésükkel kapcsolatban sok lakossági jelzés érkezett, ezért indokolt volt az éjszakai nyitvatartás szabályozása. A rendelet értelmében a sárvári vendéglátó egységek hajnali 2 óráig lehetnek nyitva 2024. november 1-től. Kivételt az jelent, amikor lakodalmat tartanak az adott helyen, illetve január 1-jén reggel 6 óráig tarthatnak nyitva.

Az ülésen szó esett Sárvár munkaerőpiaci helyzetéről: az álláskeresési ráta 3,2 % volt a Sárvári Járásban augusztus hónapban, Sárváron mindössze 2,14 %, ami 213 főt jelent.

A Covid-járvány és a háborús infláció megjelenése óta első alkalommal - a városi óvoda, a bölcsőde és a gondozási központ vezetőjének állásfoglalását követően – az étkezési díjakat 20 százalékkal emelik.

Emellett minden általános iskolában – hasonlóan a Nádasdy iskolához – bevezetik a menüválasztásos ebédet, aminek köszönhetően nagyobb lesz a választék és talán minden gyerek talál kedvére való ebédet. Fontos szempont, hogy kevesebb lesz a maradék is, takarékosabban lehet bánni az ételekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában