Elismerés

2 órája

Nyugdíjas pedagógusokat köszöntöttek Kőszegen: jubileumi diplomát vettek át

Németh Jánosné (Papp Gabriella) és Zsolt Endréné (Bodó Ágnes) vas diplomát, Németh Lászlóné (Schwahofer Vilma) és Kálmán József rubin diplomájukat vették át. Nyugdíjas pedagógusokat látott vendégül a városházán Básthy Béla polgármester.

Vaol.hu

Köszöntőjében a nyugdíjas pedagógusok korábbi áldozatos munkájának fontosságát hangsúlyozta a városvezető. Az igazgatási osztály szociális ügyintézője, Pócza Dániel pedig arról beszélt, hogy a pedagógus pálya szépségeit és nehézségeit csak az ismerheti igazán, aki maga is dolgozott óvónőként, tanítóként, tanárként. Az elhivatott pedagógus megtanít az életet értelemmel megtölteni, és arra is, hogy a dolgoknak alkotó részesei legyünk.

Nyugdíjas pedagógusok a városházán
Nyugdíjas pedagógusok a városházán
Forrás: Facebook

Nyugdíjas pedagógusokat köszöntöttek Kőszegen

A város szép hagyománya, hogy köszönti az 50, 60, 65, 70 és 75 éve diplomát szerzőket, akik pedagógusként dolgoztak, mondta.

  • Németh Jánosné biológia-földrajz szakon 1959-ben (65 éve) szerzett diplomát az Egri Pedagógiai Főiskolán. 1962-ben ment férjhez a szintén Egerben végzett, már Kőszegen tanító Németh Jánoshoz. Áthelyezéssel került a jánoshidai általános iskolából a városunkban működő Országos Gyógypedagógiai Intézetbe, ahol férje is dolgozott. 1970-ben gyógypedagógiai diplomát is szerzett. 1992-es nyugdíjba vonulása után még 3 évet tanított. Pedagógiai munkájáért minisztériumi dicséretben és városi elismerésben is részesült.
  • Zsolt Endréné magyar-német szakon 1959-ben (65 éve) diplomázott a pécsi Állami Pedagógiai Főiskolán, 1980-ban a szombathelyi Tanárképző Főiskolán okleveles könyvtárosi diplomát is szerzett. Pályáját Győrsövényházán kezdte, majd Enese, Bősárkány, Ják, Vép után a 1967-től a kőszegi Kossuth Zsuzsanna Körzeti Általános Iskola magyar-német szakos tanára, ezzel párhuzamosan iskolai könyvtárosa is volt. Némettanárként 1992-es nyugdíjazás után még 5 évig dolgozott. Kiváló munkáját miniszteri, városi és oktatási kitüntetésekkel ismerték el.
  • Németh Lászlóné (70 éve) 1954-ben vette át tanítói jeles diplomáját. 1957-ig Sárváron, majd 25 évig a szombathelyi Hámán Kató Általános Iskolában dolgozott. Tanítványai matematikából, helyesírásból és olvasásértésből minden évben kiemelkedő eredményt értek el. 1982-től 1989-es nyugdíjazása után további 2,5 évig a Kőszegi Kossuth Zsuzsanna Iskolában tanított. 1986-ban az „Év tanítója” kitüntetést vehette át Budapesten. 
  • Kálmán József (70 éve) 1954-ben vette át történelem-földrajz szakos tanári diplomáját a Pécsi Pedagógiai Főiskolán. Ezután Szombathelyen, majd szülővárosában, Kőszegen tanított. 1958-1963. között a Szombathelyi Járási Tanács művelődési-népművelődési felügyelője volt, majd a Szombathelyi Felsőfokú Tanítóképző tanára, adjunktusa lett. 1973-tól 1979-ig a Kőszegi Városi Tanács művelődési osztályvezetője, aztán a Kőszegi Állami Nevelőotthon igazgatója volt 1992-es nyugdíjazásáig. Ezután is aktív közéleti szerepet vállalt, megyei és városi önkormányzati képviselő, és két bizottság elnöke is volt. 2007-ben Sárvárra költözött, ahol 2009-től jelenleg is a nyugdíjasok egyesületének elnöke. Munkáját számos állami, megyei, városi kitüntetéssel ismerték el. 
csoportkép iskolaigazgatókkal
Csoportkép a városházán
Forrás: Facebook

A köszöntésen jelen volt Kovácsné Szabó Éva, a Bersek József Általános Iskola igazgatója, Wimmer László, a Dr. Nagy László EGYMI igazgatója, Oroszné Kupi Teréz a Nyugdíjas Pedagógus Klub vezetője, Básthy Béla polgármester, valamint dr. Dömötör Ramóna, az igazgatási osztály vezetője. Az ünnepelteket elkísérték rokonaik, szeretteik is. Az oklevelek és virágok átadását koccintás és kötetlen beszélgetés követte, számolt be közösségi oldalán Kőszeg városa.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában