Utánajártunk

3 órája

REpont: kifizetik-e a pénztárnál készpénzben a blokkon szereplő összeget?

Hogyan kaphatunk a visszaváltott palackokért készpénzt? Kifizetik-e a pénztáraknál a REpont blokkon szereplő összeget? Olvasónk becsapva érzi magát, mert az egyik kőszegi üzlet pénztárosánál nem tudta forintokra váltani az utalványon szereplő összeget.

Vaol.hu

Kőszegi olvasónk fordult a Vas Népéhez. A Rohonci úti Forrás Coop áruházban található REponton váltott vissza október 5-én PET-, alu palackokat és egy üveget összesen 600 forint értékben. A kasszánál készpénzben szerette volna megkapni az utalványon szereplő összeget, mondván ez lehetőségként szerepel a Repont-jegyen, de azt a választ kapta, hogy erre nincs mód, csupán levásárolhatja, bankszámlára vagy jótékonysági célra kérheti a visszajáró összeget. 

REpont: a visszatérítés egyik módja
REpont: a visszatérítés egyik módja
Forrás: Pexels.com

Nem a pénzről, hanem az elvről szól a dolog, állítja olvasónk. Hozzátette: több szülőt is hallott panaszkodni, akiknek a gyermekei zsebpénz reményében vittek vissza műanyag palackokat, ám mivel nem kaptak vissza pénzt, nem „érdekeltek” a visszaváltásban. 

Visszatérve a lakótelepi üzletre, úgy nyilatkozott: sokan járnak oda, nem érti, miért nem juthatnak készpénzhez a palackvisszaváltáskor, ha a repont.hu oldalon az szerepel, hogy „az utalvány, amit a visszaváltó automata kiadott, készpénzre váltható a kereskedőnél vagy értéke levonható a vásárlás végösszegéből.” Tudomása szerint ez egy másik kőszegi kiskereskedelmi láncnál működik.

Megerősíti-e, amit az olvasónk állít, hogy az adott boltban a kasszánál nem váltható készpénzre az utalványon szereplő összeg? Ha igen, csak ebben a boltban nem vagy a teljes hálózatban? Változott-e ennek lehetősége a rendszer bevezetése óta? – kíváncsiak voltunk a boltvezető álláspontjára a témával kapcsolatban. 

Amint választ kapunk a REpont ügyben, frissítjük cikkünket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában