Ezt jó, ha tudod

1 órája

Október 23 ünnep: ezek a boltok lesznek nyitva Vasban

Az 1956-os forradalom emléknapja, munkaszüneti nap, ezért változik a boltok nyitvatartása. Október 23 ünnep, ezért sok üzlet zárva tart, de van néhány kivétel. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat Vas megye boltjainak nyitvatartásáról, az ünnepi menetrendről, valamint az október 23-ai programokról.

Vaol.hu

Október 23. az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, amely munkaszüneti nap Magyarországon. Október 23 ünnep: ezen a napon a boltok nyitvatartása módosul. Az élelmiszerboltok, plázák, műszaki és ruházati üzletek zöme zárva tart ezen a napon- írja a mindmegette.hu.  Az élelmiszerboltok október 22-én és 24-én a megszokott nyitvatartás mellett várják a vásárlókat, így csak egy napra kell terveznünk.

Október 23 ünnep
Október 23 ünnep, ezért sok üzlet zárva tart, de van néhány kivétel

Október 23 ünnep, lesz-e nyitva bármi?

Igen, bár a nagyobb boltok zárva lesznek, néhány helyen továbbra is elérhetők szolgáltatások. Október 23-án a benzinkutak, az ügyeletes gyógyszertárak, egyes vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és kisebb, éjjel-nappali boltok nyitva tartanak. Vas megyében például: 

  • Szombathelyen a Fürdi Élelmiszerbolt a Paragvári úton 8-20 óráig lesz nyitva, 
  • Oladon a Bazsi kereskedés ugyancsak nyitva tart 9 órától 21 óráig,
  • a Bomba lerakat a Széll Kálmán utcában 11-19 óráig üzemel;
  • a MIND-X Gyöngyösfaluban 0-24 óráig várja a vásárlókat
  • Szentgotthárdon a Sarki Kisbolt 8-19 óráig tart nyitva. 

A benzinkutaknál található boltok, mint például a Spar, Tesco és Fresh Corner, szintén nyitva lesznek ezen a napon, így az alapvető szükségletek beszerzése nem jelent majd gondot.

Ünnepi menetrend és további változások

Az október 23-ai ünnep nemcsak a boltok nyitvatartását befolyásolja, hanem a menetrendet is. Érdemes előre tájékozódni az ünnepi menetrendről, továbbá a parkolási szabályok is eltérhetnek, ezért mindenképpen figyelje az aktuális híreket és változásokat.

Október 23-ai programok Vas megyében

Az ünnep idején számos program várja az érdeklődőket, melyek között történelmi megemlékezések, filmvetítés és kulturális események is szerepelnek. Ezekről részletesen itt olvashat.

Az ünnep kapcsán ezeket a cikkeket is érdemes elolvasnia: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában