Helyi közélet

2 órája

Sorkikápolna képviselő-testülete is megtartotta alakuló ülését

Rendhagyó módon közmeghallgatással kötötte össze az új képviselő-testület alakuló ülését Mező Gábor polgármester. A településvezetőt Sorkikápolna jelenlegi költségvetési helyzetéről is kérdeztük.

Vaol.hu

Fotó: VN/Sorkikápolna Önkormányzata

Emlékplakettel köszönte meg az előző önkormányzati ciklusban képviselőként dolgozók munkáját az október 4-én tartott ülésen Mező Gábor. Közülük csak Németh Endre nem folytatja a munkát, nyugállományba vonul. Sorkikápolna első embere egy plakettet Tóth Zoltán alpolgármester özvegyének, Tóthné Plózer Juditnak ugyancsak átnyújott, aki meghatottan vette azt át.  

Sorkikápolna
Az új képviselő-testület, középen Mező Gábor, Sorkikápolna polgármestere 
Fotó: VN/Facebook 


Az alakuló ülésen előbb Csonka-Horváth Renáta, Magyar Tibor, Németh Krisztián és Hódosi Erik képviselők tettek esküt, majd Mező Gábor mondta el a polgármesteri esküszöveget. A felálló testület Németh Krisztiánt választotta alpolgármesternek.

Sorkikápolna költségvetése stabil 

Mező Gábor kérdésünkre elmondta: az előző önkormányzati ciklushoz képest az mindenképpen egy előnyösebb helyzetet jelent, hogy településvezetőként már ötéves tapasztattal bír, átlátja az önkormányzat folyamatban lévő ügyeit, a település költségvetési helyzete stabil, továbbá jól ismeri az előttük álló feladatokat, s folytathatja a fejlesztési célok megvalósítását.
A polgármester kitért arra is: azért tartotta fontosnak, hogy október elején az önkormányzat közmeghallgatását is megtartsák, mert az előző testület tagjai az esetlegesen felmerülő lakossági kérdésekre tudtak még választ adni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában